0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlová bábovka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 174
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4777 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 481 g
Tuky 250 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda a mandle udělají z bábovky luxusní tečku za víkendovým menu.

Suroviny

máslo 140 g
+ na vymazání formy
strouhanka
na vysypání formy
vejce 5 ks
žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr 140 g
mouka pšeničná hladká 280 g
kypřicí prášek do pečiva 1
do pečiva
mléko 125 ml
citronová kůra 1 ks
z 1 biocitronu
vanilkový cukr 1
mleté
mandle plátky 2 hrsti
tmavá čokoláda 50 g
nahrubo

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu vymažte a vysypte strouhankou.

2

Změklé máslo vyšlehejte či utřete se žloutky a moučkovým cukrem do pěny; čím déle vytrváte, tím lépe.

3

Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mléko o pokojové teplotě, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle. Znovu důkladně utřete či prošlehejte.

4

Vmíchejte mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujte tuhý sníh z bílků.

5

Polovinu těsta nalijte do připravené formy, posypte polovinou čokolády, zalijte částí zbývajícího těsta, posypte zbývající čokoládou a zalijte zbývajícím těstem.

6

Ve vyhřáté troubě pečte cca tři čtvrtě hodiny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín