Receptů na bábovku není nikdy dost a tato mandlová je jednou z těch nejlepších. Kombinace másla, čokolády a sekaných mandlí udělají z bábovky luxusní tečku za víkendovým menu. Takže pokud hledáte recept na výbornou bábovku, jeden z nich máte právě před sebou.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu vymažte a vysypte strouhankou.
Změklé máslo vyšlehejte či utřete se žloutky a moučkovým cukrem do pěny; čím déle vytrváte, tím lépe.
Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mléko o pokojové teplotě, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle. Znovu důkladně utřete či prošlehejte.
Vmíchejte nasekané mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujte tuhý sníh z bílků.
Polovinu těsta nalijte do připravené formy, posypte polovinou čokolády, zalijte částí zbývajícího těsta, posypte zbývající čokoládou a zalijte zbývajícím těstem.
Ve vyhřáté troubě pečte cca tři čtvrtě hodiny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd podle prababičky: 5 receptů s nádechem historie(5 receptů )
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů )