Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Babiččina bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 969
Do hodiny Snadné 1 bábovka

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5765 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 776 g
Tuky 230 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka, která vám připomene dětství. Díky hrubé mouce je nadýchaná, voní máslem a mlékem. A je skvělá s kakaem! Babiččina bábovka dostojí svému jménu. Klasický recept, který se hodí na svátek, nedělní odpoledne i všedný den. Bude vám chutnat. Stejně jako nám... 

Suroviny

vejce 6 ks
krupicový cukr 300 g
máslo 180 g
změklé + na vymazání formy
mléko 250 ml
plnotučné, nebo smetana
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hrubá 450 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
kakao 3 PL
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180°C (160 °C v případě horkovzdušné trouby).

2

Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu.

3

V jiné misce ušlehejte dotuha bílky s vanilkovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.

4

Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku.

Podávejte pocukrovanou.

VYKLOPTE TO!
Na formu přiklopte rovný talíř nebo tác a bábovku obraťte. Pokud nevypadne hned, přiložte na obrácenou formu utěrky namočené ve studené vodě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

už je v troubě :)

David
Kratochvíl

Tak ta je :) Dělám ji podobně. Doma máme ještě velmi oblíbenou výbornou bábovku Margot. Je to bábovka s polevou z čokolády Margot. Recept je jednoduchý a moc nám chutná.

Aneta
Gorová

Tak super, zkoušel jsem dvě naráz, jednu tady a druhou tady https://vsestihnu.cz/media/babovka-jako-od-babicky Tak uvidíme, ale příště jen jednu, byla to makačka a do trouby se to skoro nevešlo :-)
Máte ještě jiné typy? - na jiné druhy...

Lucie
Velek

Dobrý den, na našich stránkách najdete spoustu receptů na bábovky všech typů (tvarohová, třená, šlehačková...) Například 20 receptů na rozličné bábovky jsme pro vás shromáždili přehledně na jedné stránce. Stačí si jen vybrat! :-) https://www.apetitonline.cz/menu/20x-dokonala-babovka

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč