Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Babiččina bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 1030
Do hodiny Snadné 1 bábovka

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5765 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 776 g
Tuky 230 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka, která vám připomene dětství. Díky hrubé mouce je nadýchaná, voní máslem a mlékem. A je skvělá s kakaem! Babiččina bábovka dostojí svému jménu. Klasický recept, který se hodí na svátek, nedělní odpoledne i všedný den. Bude vám chutnat. Stejně jako nám... 

Suroviny

vejce 6 ks
máslo 180 g
změklé + na vymazání formy
mléko 250 ml
mouka pšeničná hrubá 450 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
kakao 3 PL
na poprášení

Postup

1

Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

2

Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko a dobře promíchejte.

3

V jiné misce ušlehejte dotuha bílky s vanilkovým cukrem. Mouku smíchejte s kypřicí práškem do pečiva. Sníh a mouku pak po částech opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.

4

Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Uhlaďte stěrkou.

5

Pečte asi 1 hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku. Podávejte pocukrovanou moučkovým cukrem.

JAK ŠIKOVNĚ VYKLOPIT BÁBOVKU?
Na formu přiklopte rovný talíř nebo tác a bábovku obraťte. Pokud nevypadne hned, přiložte na obrácenou formu utěrky namočené ve studené vodě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

24.05.2019 09:18

Dobrý den, na našich stránkách najdete spoustu receptů na bábovky všech typů (tvarohová, třená, šlehačková...) Například 20 receptů na rozličné bábovky jsme pro vás shromáždili přehledně na jedné stránce. Stačí si jen vybrat! :-) https://www.apetitonline.cz/menu/20x-dokonala-babovka

16.01.2019 09:17

Tak ta je :) Dělám ji podobně. Doma máme ještě velmi oblíbenou výbornou bábovku Margot. Je to bábovka s polevou z čokolády Margot. Recept je jednoduchý a moc nám chutná.

28.09.2014 16:44

už je v troubě :)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...