Babiččina bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 1 bábovka

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5765 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 776 g
Tuky 230 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka, která vám připomene dětství. Díky hrubé mouce je nadýchaná, voní máslem a mlékem. A je skvělá s kakaem!

Suroviny

vejce 6 ks
krupicový cukr 300 g
máslo 180 g
změklé + na vymazání formy
mléko 250 ml
plnotučné, nebo smetana
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hrubá 450 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
kakao 3 PL
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180°C (160 °C v případě horkovzdušné trouby).

2

Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu.

3

V jiné misce ušlehejte dotuha bílky s vanilkovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.

4

Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku.

Podávejte pocukrovanou.

VYKLOPTE TO!
Na formu přiklopte rovný talíř nebo tác a bábovku obraťte. Pokud nevypadne hned, přiložte na obrácenou formu utěrky namočené ve studené vodě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

David Kratochvíl

Tak ta je :) Dělám ji podobně. Doma máme ještě velmi oblíbenou výbornou bábovku Margot. Je to bábovka s polevou z čokolády Margot. Recept je jednoduchý a moc nám chutná.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit