Nechť vaše víkendové pečení provoní dům vanilkovým těstem a sladkým ovocem.
Chladné počasí nás vyzývá k tomu, abychom spočinuli za plotnami a upekli rodině v teplé kuchyni hřejivý moučník. Využijte stále dostupné ovoce a připravte nadýchanou a šťavnatou ovocnou bábovku.
Pokud již delší dobu procházíte obchodem kolem oranžových kaki a dosud jste nevěděli, jak ho zpracovat, máte příležitost vyzkoušet ho v naší bábovce. Kaki se přezdívá korejské mango nebo čínská švestka. Je na vás, jaké sladké pojmenování mu dáte vy. Bábovka s malinami je velmi elegantní zákusek na posezení při odpolední kávě. A když neseženete ovoce čerstvé, kupte zavařeninu z jahod a navrstvěte ji doprostředka bábovky s jahodovou marmeládou.
3× recept na ovocnou bábovku:
Připravila Lucie Perlíková