Koláče a bábovky pečené ve vymazané a moukou vysypané formě mají málokdy výstavní okraje. U litých koláčů na plech a u forem s jednoduchým tvarem představuje ideální řešení pečicí papír, který zevnitř umně kopíruje jejich tvar.
Ale jsou i jiné možnosti:
Pokud je těsto čokoládové nebo kakaové (na brownies, čokoládové muffiny, kakaové bábovičky apod.), vymažte formu či formičky jako obvykle máslem anebo jiným tukem a vysypejte kakaovým práškem. Granko ani jiné kakaové instantní nápoje se tentokrát nehodí.
U světlého těsta se postará o elegantnější okraj pro změnu cukr. Formu nejprve vymažte, čím jste zvyklí.
Vymazané formy na sladké můžete vysypávat také strouhaným kokosem nebo mletými ořechy – zaleží na tom, co lépe ladí s chutí dezertu.
Jestliže naopak toužíte po tom, aby pečivo (klidně i bávovka) mělo pěkně strukturovaný povrch, pak použijte strouhanku – nejlépe z pečiva sypaného mákem či semínky a/nebo ze sladkého.