Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vysypávejte s vtipem

čokoládový chlebíček
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Koláče a bábovky pečené ve vymazané a moukou vysypané formě mají málokdy výstavní okraje. U litých koláčů na plech a u forem s jednoduchým tvarem představuje ideální řešení pečicí papír, který zevnitř umně kopíruje jejich tvar.

 

Ale jsou i jiné možnosti:
Pokud je těsto čokoládové nebo kakaové (na brownies, čokoládové muffiny, kakaové bábovičky apod.), vymažte formu či formičky jako obvykle máslem anebo jiným tukem a vysypejte kakaovým práškem. Granko ani jiné kakaové instantní nápoje se tentokrát nehodí.

U světlého těsta se postará o elegantnější okraj pro změnu cukr. Formu nejprve vymažte, čím jste zvyklí.

Vymazané formy na sladké můžete vysypávat také strouhaným kokosem nebo mletými ořechy – zaleží na tom, co lépe ladí s chutí dezertu.

Jestliže naopak toužíte po tom, aby pečivo (klidně i bávovka) mělo pěkně strukturovaný povrch, pak použijte strouhanku – nejlépe z pečiva sypaného mákem či semínky a/nebo ze sladkého.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín