Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ideálně hustá omáčka

Ideálně hustá omáčka

Co dělat, aby byla omáčka akorát?
25. 8. 2008 | Autor: redakce Apetitu

Příliš hustá – Postupně přilévejte vodu, vývar, nakládaná rajčata nebo jinou vhodnou tekutinu. Nezapomeňte omáčku ochutnat, případně dochutit.

Moc řídká – Můžete nechat tekutinu pozvolna odpařit, ale obvykle to není nejlepší řešení. Někdy prostě proto, že není čas, jindy by se zbytečně převařilo maso nebo zelenina. Takže co tedy dělat?
– Do omáčky těsně před podáváním vešlehejte vychlazené máslo, to jí přidá na hutnosti.
– Polévky a omáčky můžete zahustit také kukuřičným škrobem. Aby vám v ní neplavala nežádoucí ,zavářka‘, rozpusťte ho napřed v malém množství vody.
– Některé mixované zeleninové či fazolové polévky můžete také v nouzi zahustit tak, že do nich přidáte rozmixovaný bílý chléb předem namočený ve vývaru.

REKLAMA

Přidat komentář