0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčka z brusinek a červeného vína

Omáčka z brusinek a červeného vína
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Omáčka z brusinek a červeného vína

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 927 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 213 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky vínu získají brusinky říz. Pokud neseženete čerstvé nebo nemáte zásoby mražených, klidně použijte zavařené.

Suroviny

čerstvé nebo mražené
voda 5 PL
cukr 170 g
přírodní
jemně nastrouhaná kůra a šťáva

Postup

1

250 g čerstvých nebo mražených brusinek vložte do hrnce spolu s pěti lžícemi vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi deset minut (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají.

2

Přidejte 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a za stálého míchání pomalu vařte, až se cukr rozpustí.

3

Na nízkém plameni nechte směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne takové hustoty, jaká vám vyhovuje.

4

Zavařené brusinky jednoduše krátce povařte s ostatními surovinami. Omáčka vydrží v chladničce tři až čtyři dny.

Související články

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.54

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč