Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka z brusinek a červeného vína
Omáčka z brusinek a červeného vína
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Omáčka z brusinek a červeného vína

4.1/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 927 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 213 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky vínu získají brusinky říz. Pokud neseženete čerstvé nebo nemáte zásoby mražených, klidně použijte zavařené.

Suroviny

čerstvé nebo mražené
voda 5 PL
cukr 170 g
přírodní
jemně nastrouhaná kůra a šťáva

Postup

1

250 g čerstvých nebo mražených brusinek vložte do hrnce spolu s pěti lžícemi vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi deset minut (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají.

2

Přidejte 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a za stálého míchání pomalu vařte, až se cukr rozpustí.

3

Na nízkém plameni nechte směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne takové hustoty, jaká vám vyhovuje.

4

Zavařené brusinky jednoduše krátce povařte s ostatními surovinami. Omáčka vydrží v chladničce tři až čtyři dny.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

03.09.2007 21:21
Recept se nachází v č.12/05, str.54