Omáčka z brusinek a červeného vína

Omáčka z brusinek a červeného vína

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 927 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 213 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Díky vínu získají brusinky říz. Pokud neseženete čerstvé nebo nemáte zásoby mražených, klidně použijte zavařené.

Suroviny

brusinky 250 g
čerstvé nebo mražené
voda 5 PL
cukr 170 g
přírodní
víno červené 5 PL
pomeranč 1 ks
jemně nastrouhaná kůra a šťáva
250 g čerstvých nebo mražených brusinek vložte do hrnce spolu s pěti lžícemi vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi deset minut (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají. Přidejte 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a za stálého míchání pomalu vařte, až se cukr rozpustí. Na nízkém plameni nechte směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne takové hustoty, jaká vám vyhovuje. Zavařené brusinky jednoduše krátce povařte s ostatními surovinami. Omáčka vydrží v chladničce tři až čtyři dny.

Obchod Apetit