Díky vínu získají brusinky říz. Pokud neseženete čerstvé nebo nemáte zásoby mražených, klidně použijte zavařené.
Suroviny
brusinky
250
g
čerstvé nebo mražené
voda
5
PL
cukr
170
g
přírodní
víno červené
5
PL
pomeranč
1
ks
jemně nastrouhaná kůra a šťáva
Postup
1
250 g čerstvých nebo mražených brusinek vložte do hrnce spolu s pěti lžícemi vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi deset minut (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají.
2
Přidejte 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a za stálého míchání pomalu vařte, až se cukr rozpustí.
3
Na nízkém plameni nechte směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne takové hustoty, jaká vám vyhovuje.
4
Zavařené brusinky jednoduše krátce povařte s ostatními surovinami. Omáčka vydrží v chladničce tři až čtyři dny.
Komentáře