Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ideálně hustá omáčka

steak s houbovou omáčkou a pečenými brambory
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Co dělat, aby byla omáčka akorát?

Příliš hustá 

  • Postupně přilévejte vodu, vývar, nakládaná rajčata nebo jinou vhodnou tekutinu. Nezapomeňte omáčku ochutnat, případně dochutit.


Moc řídká 

  • Můžete nechat tekutinu pozvolna odpařit, ale obvykle to není nejlepší řešení. Někdy prostě proto, že není čas, jindy by se zbytečně převařilo maso nebo zelenina. Takže co tedy dělat?
  • Do omáčky těsně před podáváním vešlehejte vychlazené máslo, to jí přidá na hutnosti.
  • Polévky a omáčky můžete zahustit také kukuřičným škrobem. Aby vám v ní neplavala nežádoucí ,zavářka‘, rozpusťte ho napřed v malém množství vody.
  • Některé mixované zeleninové či fazolové polévky můžete také v nouzi zahustit tak, že do nich přidáte rozmixovaný bílý chléb předem namočený ve vývaru.
 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...