0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ideálně hustá omáčka

steak s houbovou omáčkou a pečenými brambory
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Co dělat, aby byla omáčka akorát?

Příliš hustá 

  • Postupně přilévejte vodu, vývar, nakládaná rajčata nebo jinou vhodnou tekutinu. Nezapomeňte omáčku ochutnat, případně dochutit.


Moc řídká 

  • Můžete nechat tekutinu pozvolna odpařit, ale obvykle to není nejlepší řešení. Někdy prostě proto, že není čas, jindy by se zbytečně převařilo maso nebo zelenina. Takže co tedy dělat?
  • Do omáčky těsně před podáváním vešlehejte vychlazené máslo, to jí přidá na hutnosti.
  • Polévky a omáčky můžete zahustit také kukuřičným škrobem. Aby vám v ní neplavala nežádoucí ,zavářka‘, rozpusťte ho napřed v malém množství vody.
  • Některé mixované zeleninové či fazolové polévky můžete také v nouzi zahustit tak, že do nich přidáte rozmixovaný bílý chléb předem namočený ve vývaru.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit