Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ideálně hustá omáčka

steak s houbovou omáčkou a pečenými brambory
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Co dělat, aby byla omáčka akorát?

Příliš hustá 

  • Postupně přilévejte vodu, vývar, nakládaná rajčata nebo jinou vhodnou tekutinu. Nezapomeňte omáčku ochutnat, případně dochutit.


Moc řídká 

  • Můžete nechat tekutinu pozvolna odpařit, ale obvykle to není nejlepší řešení. Někdy prostě proto, že není čas, jindy by se zbytečně převařilo maso nebo zelenina. Takže co tedy dělat?
  • Do omáčky těsně před podáváním vešlehejte vychlazené máslo, to jí přidá na hutnosti.
  • Polévky a omáčky můžete zahustit také kukuřičným škrobem. Aby vám v ní neplavala nežádoucí ,zavářka‘, rozpusťte ho napřed v malém množství vody.
  • Některé mixované zeleninové či fazolové polévky můžete také v nouzi zahustit tak, že do nich přidáte rozmixovaný bílý chléb předem namočený ve vývaru.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč