Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nakládané cibulky

Nakládané cibulky
sdílet:

Nejen okurky, ale i drobounké cibulky jsou skvělé ve sladkokyselém nálevu. Nečekejte na léto a zavařujte i v zimě. Získáte skvělou chuťovku i přílohu, například k masovým pečínkám.

 
  1. Kilo cibulek zalijte v míse vroucí vodou. Nechte pět minut stát, slijte a prolijte studenou vodou.
  2. Cibule oloupejte a dejte do mísy se zhruba 200 g mořské soli, zalijte studenou vodou a nechte 24 hodin stát. Pak je slijte a osušte, rozdělte do dvou sterilizovaných litrových sklenic.
  3. V rendlíku na nízkém plameni svařte 1 litr octa, 2 lžíce hořčičného semínka, 1 lžíci celého černého pepře, 160 g cukru a 2 bobkové listy.
  4. Nálevem zalijte cibule tak, aby byly pod hladinou. Uzavřete a nechte týden v chladu a temnu. Vydrží až dva měsíce.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč