0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané okurky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 10x0,5l sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2820 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 548 g
Tuky 14 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakládané okurky jsou prostě českým národním dědictvím. Na věci nic nemění, že je najdete třeba v Bulharsku nebo Francii. Jen v Čechách jsou správně sladkokyselé!

Suroviny

okurka 60 ks
nakládačky
cibule 5 ks
oloupaná a nakrájená na kolečka
mrkev 1 ks
nakrájená na kolečka
bobkový list
10-20 listů
nové koření 30 kuliček
pepř 50 kuliček
hořčice 100 kuliček
kopr 10 snítek
Na nálev
voda 1.7 l
ocet 380 ml
sůl 80 g
krupicový cukr 300 g
kyselina citronová 16 g

Postup

1
Omyté a pořádně okapané menší okurky dejte do vypařených sklenic.
2

Do každé vložte pár koleček oloupané cibule a mrkve, 1–2 bobkové listy, snítku kopru, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře a 10 zrnek hořčičného semínka.

3

Zalijte vychladlým lákem tak, aby sahal asi tři centimetry pod okraj. Sklenice uzavřete víčkem, vložte do kastrolu, zalijte vodou asi do půlky jejich výše, uveďte do varu a povařte asi dvacet minut, aby se přichytilo víčko.

Tip Apetitu:
Vybírejte jenom pevné menší okurky a před zavařováním je zkuste jemně propíchat například pletací jehlicí. Aromatické látky z nálevu tak dostanou šanci rovnoměrně do nich proniknout a provonět je.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Obchod Apetit