Nakládané okurky jsou prostě českým národním dědictvím. Na věci nic nemění, že je najdete třeba v Bulharsku nebo Francii. Jen v Čechách jsou správně sladkokyselé!
Suroviny
Postup
Do každé vložte pár koleček oloupané cibule a mrkve, 1–2 bobkové listy, snítku kopru, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře a 10 zrnek hořčičného semínka.
Zalijte vychladlým lákem tak, aby sahal asi tři centimetry pod okraj. Sklenice uzavřete víčkem, vložte do kastrolu, zalijte vodou asi do půlky jejich výše, uveďte do varu a povařte asi dvacet minut, aby se přichytilo víčko.
Tip Apetitu:
Vybírejte jenom pevné menší okurky a před zavařováním je zkuste jemně propíchat například pletací jehlicí. Aromatické látky z nálevu tak dostanou šanci rovnoměrně do nich proniknout a provonět je.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
Komentáře