0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané okurky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 10x0,5l sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2820 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 548 g
Tuky 14 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakládané okurky jsou prostě českým národním dědictvím. Na věci nic nemění, že je najdete třeba v Bulharsku nebo Francii. Jen v Čechách jsou správně sladkokyselé!

Suroviny

okurka 60 ks
nakládačky
cibule 5 ks
oloupaná a nakrájená na kolečka
mrkev 1 ks
nakrájená na kolečka
bobkový list
10-20 listů
nové koření 30 kuliček
pepř 50 kuliček
hořčice 100 kuliček
kopr 10 snítek
Na nálev
voda 1,7 l
ocet 380 ml
sůl 80 g
krupicový cukr 300 g
kyselina citronová 16 g

Postup

1
Omyté a pořádně okapané menší okurky dejte do vypařených sklenic.
2

Do každé vložte pár koleček oloupané cibule a mrkve, 1–2 bobkové listy, snítku kopru, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře a 10 zrnek hořčičného semínka.

3

Zalijte vychladlým lákem tak, aby sahal asi tři centimetry pod okraj. Sklenice uzavřete víčkem, vložte do kastrolu, zalijte vodou asi do půlky jejich výše, uveďte do varu a povařte asi dvacet minut, aby se přichytilo víčko.

Tip Apetitu:
Vybírejte jenom pevné menší okurky a před zavařováním je zkuste jemně propíchat například pletací jehlicí. Aromatické látky z nálevu tak dostanou šanci rovnoměrně do nich proniknout a provonět je.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.38

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč