Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (24)
Více než hodinu Snadné na cca 4 ks 720ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3296 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 630 g
Tuky 53 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle lák je vskutku univerzální. Jak nám poradila paní Jana, tetička Hanky Matouškové, můžete do něj naložit i okurky nebo květák (ten napřed spařte horkou vodou).

Suroviny

paprika zelená 1.5 kg
podlouhlá
zelí bílé 1
Na lák
ocet 500 ml
8%
sůl 50 g
cukr 180 g
bobkový list 3 ks
nové koření 7 kuliček
pepř 7 kuliček
hřebíček 2 ks
hořčičné semínko 1 ČL
malá

1Přísady na lák svařte s 1,25 litru vody a nechte vychladnout.

2Papriky naplňte najemno nakrouhaným očištěným zelím, nandejte do sklenic tak, aby jich byly co nejplnější, zalijte lákem a zavíčkujte.

3Sterilujte 20 minut při 80 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit