Tenhle lák je vskutku univerzální. Jak nám poradila paní Jana, tetička Hanky Matouškové, můžete do něj naložit i okurky nebo květák (ten napřed spařte horkou vodou).
Suroviny
paprika zelená
1,5
kg
podlouhlá
Na lák
ocet
500
ml
8%
sůl
50
g
cukr
180
g
bobkový list
3
ks
nové koření
7
kuliček
pepř
7
kuliček
hřebíček
2
ks
hořčičné semínko
1
ČL
malá
1Přísady na lák svařte s 1,25 litru vody a nechte vychladnout.
2Papriky naplňte najemno nakrouhaným očištěným zelím, nandejte do sklenic tak, aby jich byly co nejplnější, zalijte lákem a zavíčkujte.
3Sterilujte 20 minut při 80 °C.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zavařování: houby a zelenina nakyselo(4 recepty)
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů)