Tenhle lák je vskutku univerzální. Jak nám poradila paní Jana, tetička Hanky Matouškové, můžete do něj naložit i okurky nebo květák (ten napřed spařte horkou vodou).
Suroviny
paprika zelená
1,5
kg
podlouhlá
Na lák
ocet
500
ml
8%
sůl
50
g
cukr
180
g
bobkový list
3
ks
nové koření
7
kuliček
pepř
7
kuliček
hřebíček
2
ks
hořčičné semínko
1
ČL
malá
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- Zpracujte úrodu ze zahrádky, než uhodí první mrazíky. Připravte si kečup, chilli omáčku, kysané zelí i hrušková povidla(23 receptů )
- Houby a zelenina nakyselo: Začněte se zavařováním a připravte si houby Viléma V., papriky se zelím a další dobroty(15 receptů )
- Houby a zelenina nakyselo: Začněte se zavařováním a připravte si houby Viléma V., papriky se zelím a další dobroty(15 receptů )