Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné na cca 4 ks 720ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3296 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 630 g
Tuky 53 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle lák je vskutku univerzální. Jak nám poradila paní Jana, tetička Hanky Matouškové, můžete do něj naložit i okurky nebo květák (ten napřed spařte horkou vodou).

Související recepty

Suroviny

podlouhlá
Na lák
ocet 500 ml
8%
sůl 50 g
cukr 180 g
nové koření 7 kuliček
pepř 7 kuliček
hořčičné semínko 1 ČL
malá

Postup

1

Přísady na lák svařte s 1,25 litru vody a nechte vychladnout.

2

Papriky naplňte najemno nakrouhaným očištěným zelím, nandejte do sklenic tak, aby jich byly co nejplnější, zalijte lákem a zavíčkujte.

3

Sterilujte 20 minut při 80 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...