Cibulová zavařenina je skvělý doplněk k masu, ale i pikantní zpestření do sendvičů.
Suroviny
olivový olej
80
ml
cibule
1
kg
nasekaná
jablko
4
ks
zelená, oloupaná, zbavená jádřinců a nasekaná
brusinky
300
g
mražené
krupicový cukr
275
g
ocet
100
ml
šalvěj
5
g
pepř
drcený
sůl mořská
Postup
1
Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.
2
Přidejte jablka, brusinky, cukr, ocet smíchaný s 80 ml vody, šalvěj, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě dvacet minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci a jablka změkla.
NĚCO NAVÍC: Můžete použít i sušené brusinky. Množství cukru pak snižte na cca 175–250 g.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů )
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů )
Komentáře
Jak dlouho se může cibuláda skladovat?
Dobrý den, cibuláda vydrží v tmavé spíži neotevřená měsíc. Po otevření vydrží v ledničce zhruba tři týdny. Více se dozvíte tady: http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3161-skola-vareni-cibulada.html