Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí
Cibuláda s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné cca 1250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2674 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 460 g
Tuky 75 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová zavařenina je skvělý doplněk k masu, ale i pikantní zpestření do sendvičů.

Suroviny

olivový olej 80 ml
nasekaná
zelená, oloupaná, zbavená jádřinců a nasekaná
mražené
ocet 100 ml
šalvěj 5 g
pepř
drcený
sůl mořská

Postup

1

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

2

Přidejte jablka, brusinky, cukr, ocet smíchaný s 80 ml vody, šalvěj, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě dvacet minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci a jablka změkla.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít i sušené brusinky. Množství cukru pak snižte na cca 175–250 g.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

27.08.2014 17:13

Jak dlouho se může cibuláda skladovat?

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...