Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí

Cibuláda s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do 30 minut cca 1250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2674 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 460 g
Tuky 75 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová zavařenina je skvělý doplněk k masu, ale i pikantní zpestření do sendvičů.

Suroviny

olivový olej 80 ml
cibule 1 kg
nasekaná
jablka 4 ks
zelená, oloupaná, zbavená jádřinců a nasekaná
brusinky 300 g
mražené
krupicový cukr 275 g
ocet 100 ml
šalvěj 5 g
pepř
drcený
sůl mořská

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

Přidejte jablka, brusinky, cukr, ocet smíchaný s 80 ml vody, šalvěj, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě dvacet minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci a jablka změkla.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít i sušené brusinky. Množství cukru pak snižte na cca 175–250 g.

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit