0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3× klasická marináda

marináda
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Oblíbený základ prověřený mlsnými jazyky mnoha spokojených labužníků.

Pivní

Prošlehejte 250 ml piva, 150 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce sladké papriky, 5 drcených stroužků česneku a mořskou sůl. Geniální na grilovanou vepřovou krkovici.

Hořčičná

V misce promíchejte 150 ml panenského olivového oleje, 1–2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíci medu, 50 ml jablečné šťávy a 1 lžičku čerstvého tymiánu. Dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.

Myslivecká

150 ml oleje prošlehejte s 4 lžícemi ginu a 2 lžičkami worcesterské omáčky. Přidejte 2 lžičky mletého pepře, 1–2 lžičky drceného jalovce a sůl.

Související články

3 exotické marinády
  • Tipy a triky

3 exotické marinády

Grilování je ten nejlepší způsob, jak spojit dobré jídlo a skvělou zábavu. Připravte se na letošní grilovací sezonu. Oprašte své oblíbené recepty na marinády a přidejte k nim i několik nových....
3× středomořská marináda
  • Tipy a triky

3× středomořská marináda

Tři nové nápady, které se stanou nepostradatelnou součástí vašeho grilování. Jednoduché marinády, které voní prázdninami u moře, využijete na maso i zeleninu. Dokonale se hodí k rybám.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit