Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu vařený marinovaný bůček

Pomalu vařený marinovaný bůček

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5727 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 398 g
Tuky 329 g
Vláknina 109 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marinovaný bůček je hit! Z podnosu zmizí jako první...

Suroviny

bůček 800 g
s kostí
bobkový list 2 ks
pepř 5 ks
kuličky
Na pikantní pastu
česnek 6 stroužek
utřené se solí
paprika mletá sladká 3 PL
mletá
drcené, sušené, podle chuti
K podávání
dobrý, lze nahradit bagetou
na kolečka
nakládaná zelenina (okurky, mrkev, cibulky)
nastrouhaný
hořčice dijonská
petrželka
hladkolistá, na ozdobu

1 Bůček pomalu vařte odkrytý s bobkovým listem a pepřem na mírném plameni 3 hodiny, až bude úplně měkký a půjdou z něj vyndat kosti. Vykostěte ho a nechte zchladnout.

2 Mezitím smíchejte všechny ingredience na pastu, bůček pastou důkladně obalte, zabalte do alobalu a dejte do lednice, minimálně na 3 dny, ale nejlépe na týden.

3 Na plátky dobrého tmavého pečiva dávejte co nejtenčí plátky uleželého bůčku a doplňte nakrájenou cibulí, nakládanou zeleninou, křenem a hořčicí a ozdobte petrželkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč