0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu vařený marinovaný bůček

Pomalu vařený marinovaný bůček

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5727 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 398 g
Tuky 329 g
Vláknina 109 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marinovaný bůček je hit! Z podnosu zmizí jako první...

Suroviny

bůček 800 g
s kostí
bobkový list 2 ks
pepř 5 ks
kuličky
Na pikantní pastu
česnek 6 stroužek
utřené se solí
paprika sladká 3 PL
mletá
chilli paprička 1 ks
drcené, sušené, podle chuti
K podávání
chleba tmavý
dobrý, lze nahradit bagetou
cibule červená
na kolečka
nakládaná zelenina (okurky, mrkev, cibulky)
křen
nastrouhaný
hořčice dijonská
petrželka
hladkolistá, na ozdobu

1 Bůček pomalu vařte odkrytý s bobkovým listem a pepřem na mírném plameni 3 hodiny, až bude úplně měkký a půjdou z něj vyndat kosti. Vykostěte ho a nechte zchladnout.

2 Mezitím smíchejte všechny ingredience na pastu, bůček pastou důkladně obalte, zabalte do alobalu a dejte do lednice, minimálně na 3 dny, ale nejlépe na týden.

3 Na plátky dobrého tmavého pečiva dávejte co nejtenčí plátky uleželého bůčku a doplňte nakrájenou cibulí, nakládanou zeleninou, křenem a hořčicí a ozdobte petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit