Marinovaný bůček je hit! Z podnosu zmizí jako první...
Suroviny
bůček
800
g
s kostí
bobkový list
2
ks
pepř
5
ks
kuličky
Na pikantní pastu
česnek
6
stroužek
utřené se solí
paprika mletá sladká
3
PL
mletá
chilli paprička
1
ks
drcené, sušené, podle chuti
K podávání
dobrý, lze nahradit bagetou
na kolečka
nakládaná zelenina (okurky, mrkev, cibulky)
nastrouhaný
hořčice dijonská
petrželka
hladkolistá, na ozdobu
1 Bůček pomalu vařte odkrytý s bobkovým listem a pepřem na mírném plameni 3 hodiny, až bude úplně měkký a půjdou z něj vyndat kosti. Vykostěte ho a nechte zchladnout.
2 Mezitím smíchejte všechny ingredience na pastu, bůček pastou důkladně obalte, zabalte do alobalu a dejte do lednice, minimálně na 3 dny, ale nejlépe na týden.
3 Na plátky dobrého tmavého pečiva dávejte co nejtenčí plátky uleželého bůčku a doplňte nakrájenou cibulí, nakládanou zeleninou, křenem a hořčicí a ozdobte petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá silvestrovská party (15 receptů)
- Prasečinka aneb bůček v hlavní roli(12 receptů)
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů)