0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marinovaný lín

Marinovaný lín

2.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 598 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 63 g
Tuky 31 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborní líni v marinádě  z cibule, česneku, doplněné výraznou vůní šalvěje.

Suroviny

lín 4 ks
bez šupin, vykuchané
mléko 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
olej
na smažení
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
na plátky
cibule 2 ks
nasekaná
paprika červená 1 ks
na tenké proužky
šalvěj 0.5 hrsti
lístky
ocet 200 ml
krupicový cukr 1 ČL

1 Líny omyjte a osušte, navlhčete v mléce, osolte a opepřete, pomoučněte a opečte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Dejte stranou, nejlépe do porcelánové mísy.

2 Na pánvi osmahněte česnek, cibuli a papriku, osolte a opepřete. Zalijte směsí octa, 3–4 lžic vody a oslaďte. Přiveďte k varu a krátce povařte.

3 Marinádou přelijte líny, přidejte lístky šalvěje a nechte 12 hodin marinovat. Podávejte s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit