Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.7/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 598 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 63 g
Tuky 31 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborní líni v marinádě  z cibule, česneku, doplněné výraznou vůní šalvěje.

Suroviny

lín 4 ks
bez šupin, vykuchané
mléko 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
na plátky
nasekaná
na tenké proužky
šalvěj ½ hrsti
lístky
ocet 200 ml

Postup

1

Líny omyjte a osušte, navlhčete v mléce, osolte a opepřete, pomoučněte a opečte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Dejte stranou, nejlépe do porcelánové mísy.

2

Na pánvi osmahněte česnek, cibuli a papriku, osolte a opepřete. Zalijte směsí octa, 3–4 lžic vody a oslaďte. Přiveďte k varu a krátce povařte.

3

Marinádou přelijte líny, přidejte lístky šalvěje a nechte 12 hodin marinovat. Podávejte s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...