Marinovaný lín

Marinovaný lín

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 598 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 63 g
Tuky 31 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborní líni v marinádě  z cibule, česneku, doplněné výraznou vůní šalvěje.

Suroviny

lín 4 ks
bez šupin, vykuchané
mléko 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
olej
na smažení
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
na plátky
cibule 2 ks
nasekaná
paprika červená 1 ks
na tenké proužky
šalvěj 0.5 hrsti
lístky
ocet 200 ml
krupicový cukr 1 ČL

1 Líny omyjte a osušte, navlhčete v mléce, osolte a opepřete, pomoučněte a opečte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Dejte stranou, nejlépe do porcelánové mísy.

2 Na pánvi osmahněte česnek, cibuli a papriku, osolte a opepřete. Zalijte směsí octa, 3–4 lžic vody a oslaďte. Přiveďte k varu a krátce povařte.

3 Marinádou přelijte líny, přidejte lístky šalvěje a nechte 12 hodin marinovat. Podávejte s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit