Výborní líni v marinádě z cibule, česneku, doplněné výraznou vůní šalvěje.
Suroviny
lín
4
ks
bez šupin, vykuchané
mléko
100
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
1
PL
olej
na smažení
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužek
na plátky
cibule
2
ks
nasekaná
paprika červená
1
ks
na tenké proužky
šalvěj
½
hrsti
lístky
ocet
200
ml
krupicový cukr
1
ČL
1 Líny omyjte a osušte, navlhčete v mléce, osolte a opepřete, pomoučněte a opečte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Dejte stranou, nejlépe do porcelánové mísy.
2 Na pánvi osmahněte česnek, cibuli a papriku, osolte a opepřete. Zalijte směsí octa, 3–4 lžic vody a oslaďte. Přiveďte k varu a krátce povařte.
3 Marinádou přelijte líny, přidejte lístky šalvěje a nechte 12 hodin marinovat. Podávejte s pečivem.