Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované kuře pečené naplocho
Marinované kuře pečené naplocho
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marinované kuře pečené naplocho

4/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 39 g
Tuky 59 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře ,naplacato‘ má hned několik výhod: lépe se do něj dostane marináda a maso se snadněji propéká. Karibsky laděná marináda mu navíc dodá na jemnosti.

Suroviny

kuře 1 ks
velké
petržel 2 PL
čerstvá, sekaná
Na marinádu
česnek 8 stroužků
olivový olej 60 ml
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
limetová šťáva
z poloviny limety
sůl 1 ČL
římský kmín ½ ČL
oregano 1 ČL
sušené
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte marinádu: cibuli a česnek nakrájejte najemno a vhoďte do rozehřátého oleje. Duste dvě minuty, pak přilijte šťávu z ovoce a ještě pět minut povařte. Osolte, ochuťte kořením a krátce rozmixujte v kuchyňském robotu. Nechte vychladnout.

2

Z kuřete mezitím odřízněte páteř, rozevřete ho a otočte kůží nahoru. Na několika místech maso dlaní stlačte. Rozložené kuře zpevněte dvěma špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu (viz fotografie; jehly můžete také vpíchnout křížem). Takto upravené maso položte do dostatečně velké nádoby a polijte marinádou – snažte se ji přitom dostat i pod kůži. Přikryté uložte do druhého dne v lednici.

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Cibule oloupejte, pokrájejte na plátky a vsypte do pekáče. Nahoru položte kuře a zalijte použitou marinádou. Pečte asi hodinu a čtvrt, dokud není kuře propečené (při vpíchnutí ze stehna vytéká čirá šťáva). Posypte petrželkou.

Co pít? K marinovanému kuřeti se přímo ideálně hodí plné bílé víno ovocné chuti, jako je chardonnay. Pokud dáváte přednost červenému, doporučujeme sáhnout po nebarikovaném zweigeltrebe nebo bardolinu z Itálie.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

16.04.2008 09:31
Recept se nachází v č.4/07, str.58

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč