Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak připravit uhlíky na gril

Jak připravit uhlíky na gril

Chcete správně grilovat? Nenechte vyšlehnout plameny!
29. 6. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Ke grilování jsou potřeba jen žhavé uhlíky, plameny vedou ke spálenému, ale nedopečenému jídlu (a plameny zase často vyvolává odkapávající tuk či marináda). Vždy počkejte, až ohnivé jazyky klesnou a zůstanou jen žhavé uhlíky. Pokud uhlíky dohořívají moc rychle, na okraj topeniště přidejte pár nových; nechte je projít plamenem a pak je přesuňte pod jídlo. Je-li váš gril příliš malý, nechte je touto fází projít ve vhodné kovové nádobě, například kbelíku či starém plechovém lavoru, a pak je vložte do topeniště grilu.


REKLAMA

Přidat komentář