Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak grilovat klobásky a žebírka

Jak grilovat klobásky a žebírka
sdílet:

Máme pro vás zaručené tipy, jak ugrilovat žebírka a klobásky dokřupava a dozlatova.

Když žebírka nebo klobásky před opékáním povaříte, výrazně se zkrátí čas potřebný k jejich pobytu na grilu. Navíc se přitom zbaví přebytečného tuku, a díky tomu se budou méně připalovat.

Vydařená žebírka

Žebírka povařte ponořená ve vodě ochucené podle libosti, aby opravdu změkla – trvá to asi hodinu a půl. Pořádně je slijte a pak je z každé strany zhruba osm minut opékejte a tu a tam je při tom potřete marinádou.

Grilované klobásky jedna báseň

Silnější čerstvé klobásky deset minut zvolna povařte v rendlíku s vodou, pak je pořádně slijte a osušte. Opékejte na grilu pět až osm minut dozlatova.

Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín