Grilované plněné papriky

Grilované plněné papriky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2322 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 185 g
Tuky 129 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídla z jednoho hrnce nás baví, a ta z jednoho balíčku snad ještě víc!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
piniové oříšky 50 g
česnek 2 stroužky
drcený
kuskus 200 g
+ zeleninový vývar – množství dle návodu na obalu
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená najemno
rajčata cherry 150 g
rozpůlená
mozzarella 120 g
nakrájená na kostičky nebo natrhaná
sýr s modrou plísní 150 g
rozdrobený nebo na kostičky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
bazalka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 3 ks
kulatá
paprika žlutá 3 ks
kulatá

1 Na středním ohni rozehřejte olej a mírně na něm opečte piniové oříšky, aby trochu zezlátly. Přidejte česnek, vsypte kuskus, zalijte vývarem nebo vodou, přiveďte k varu a dokončete podle návodu na obalu. Až kuskus nabude a změkne, nechte ho mírně zchladnout a pak do něj vmíchejte jarní cibulku, rajčátka, mozzarellu i sýr s modrou plísní a bylinky. Osolte a opepřete. Promíchejte a nechte ještě trochu zchladnout.

2 Papriky podélně seřízněte směrem ke stopce, ale nedokrojte – otevřete je jen tak, abyste je mohli zbavit semen a naplnit. Odměřte si 6 zhruba metrových kousků kuchyňského provázku.

3 Papriky naplňte přiměřeným množstvím náplně. Každou omotejte namočeným provázkem a přitáhněte ho i za stopku, zavažte na uzel.

4 Papriky grilujte na střední teplotě 15–20 minut, opatrně je obracejte, aby byly ze všech stran rovnoměrně opečené, a hlídejte, aby provázek nepřehořel. Pokud se to stane a papriky se začnou rozpadat, zabalte je do kusu alobalu a dogrilujte.

NĚCO NAVÍC
Místo sýra s modrou plísní zdvojnásobte množství mozzarelly nebo použijte nastrouhaný čedar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit