Lahodná náplň
Suroviny
Postup
Na nádivku si v kastrolu rozehřejte olej a opražte na něm piniové oříšky či mandle dozlatova.
Přisypte suchou rýži a za stálého míchání smažte, až se zrnka začnou lesknout. Přidejte česnek a zalijte vývarem.
Nádobu zakryjte a na mírném ohni vařte deset minut, dokud se vývar nevsákne a rýže nezměkne.
Stáhněte z ohně, nechte trochu vychladnout a pak vmíchejte cibulku, rajčátka, sýry i bylinky.
Ostrým nožem vykrojte stopku každé papriky tak, aby okolo zůstala půlcentimetrová ‚poklička‘. Pak papriku po jedné straně podélným řezem nakrojte až ke špičce a trochu rozevřete, abyste mohli vykrojit bílá žebra.
Lžící naplňte papriku rýžovou směsí tak, aby směs nevypadávala.
Odstřihněte asi metr kuchyňského provázku a pevně ho uprostřed omotejte okolo stopky v paprikové ,pokličce‘ tak, abyste mohli zbytkem provázku ovázat celou papriku. Pokličku posaďte na naplněnou papriku a několikrát ji pevně převažte. Konce provázku zavažte na uzel.
Na středním ohni grilujte papriky 15–20 minut za občasného otáčení, až jim začnou naskakovat hnědé puchýřky. Pokud by se pálily nebo provázek přehořel, mějte po ruce alobal. Papriky do něj jednotlivě zaviňte a dogrilujte je zabalené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní grilování: 13 receptů na gril(13 receptů )
- Připravte si nejlepší plněné papriky. S rajskou omáčkou, v troubě nebo plněné sýrem či jáhlami(8 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )