0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované plněné papriky

grilovana paprika
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Grilované plněné papriky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2247 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 180 g
Tuky 126 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná náplň

Suroviny

olivový olej 2 PL
piniové oříšky 50 g
lze nahradit loupanými mandlemi, podélně nakrájené na "třísky"
rýže 140 g
dlouhozrnná, propláchnutá, dobře osušená
česnek 2 stroužky
nasekané
vývar zeleninový 350 ml
z kostky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená šikmo na tenké plátky
rajče 140 g
malá, třešňová, rozpůlená
mozzarella 150 g
na kousky
sýr s modrou plísní 140 g
nakrájený
petrželka 1 hrst
jemně nakrájená
pažitka 1 hrst
jemně nakrájená, lze nahradit bazalkou
sůl
pepř
paprika červená 3 ks
paprika žlutá 3 ks

Postup

1

Na nádivku si v kastrolu rozehřejte olej a opražte na něm piniové oříšky či mandle dozlatova.

2

Přisypte suchou rýži a za stálého míchání smažte, až se zrnka začnou lesknout. Přidejte česnek a zalijte vývarem.

3

Nádobu zakryjte a na mírném ohni vařte deset minut, dokud se vývar nevsákne a rýže nezměkne.

4

Stáhněte z ohně, nechte trochu vychladnout a pak vmíchejte cibulku, rajčátka, sýry i bylinky.

5

Ostrým nožem vykrojte stopku každé papriky tak, aby okolo zůstala půlcentimetrová ‚poklička‘. Pak papriku po jedné straně podélným řezem nakrojte až ke špičce a trochu rozevřete, abyste mohli vykrojit bílá žebra.

6

Lžící naplňte papriku rýžovou směsí tak, aby směs nevypadávala.

7

Odstřihněte asi metr kuchyňského provázku a pevně ho uprostřed omotejte okolo stopky v paprikové ,pokličce‘ tak, abyste mohli zbytkem provázku ovázat celou papriku. Pokličku posaďte na naplněnou papriku a několikrát ji pevně převažte. Konce provázku zavažte na uzel.

8

Na středním ohni grilujte papriky 15–20 minut za občasného otáčení, až jim začnou naskakovat hnědé puchýřky. Pokud by se pálily nebo provázek přehořel, mějte po ruce alobal. Papriky do něj jednotlivě zaviňte a dogrilujte je zabalené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit