Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Pět skvělých marinád

Pět skvělých marinád

Marinování svědčí nejen masu na gril. Před grilováním marinádu nechte okapat a odolejte pokušení použít ji k potírání.

2. 7. 2011 | Autor: redakce Apetitu

BAZALKA + CHILLI

65 ml bílého vína, 1 rozpůlenou a očištěnou dlouhou červenou chilli papričku, 1 vrchovatou lžíci nasekané bazalky, 40 ml olivového oleje a 2 lžičky hrubozrnné hořčice smíchejte v misce. Úžasná marináda na krevety a mořské plody – třeba chobotničky.

CITRON + OREGANO

V nekovové nádobě promíchejte 85 ml olivového oleje, mořskou sůl, drcený černý pepř, 2 pokrájené stroužky česneku, 125 ml citronové šťávy, 2 vrchovaté lžíce lístků oregana a 2 kousky citronové kůry (ideální je bio nebo jiná, chemicky neošetřená). Ideální partner pro kuřecí nebo jehněčí maso.

ČERVENÉ VÍNO

Smíchejte 250 ml červeného vína, 125 ml olivového oleje, 1 lžičku černého pepře, 1 bobkový list, 3 snítky tymiánu a 1 lžičku přírodního cukru ve skleněné či porcelánové misce. Výborně se hodí na steaky ze svíčkové a z roštěnce.

LIMETA A SEZAM

Prošlehejte 65 ml limetové šťávy, 40 ml slunečnicového oleje, 1 lžičku wasabi a 1/4 lžičky sezamového oleje v nekovové nádobě. Skvělá ke kuřeti.

BALZAMIKOVÁ

Smíchejte 65 ml olivového oleje, 65 ml balzamikového octa, 2 snítky rozmarýnu, 1 lžíci přírodního cukru a 4 oloupané a rozpůlené stroužky česneku v nekovové nádobě. Báječná k vepřovému.

Vyšlo v časopise Apetit.
REKLAMA

Přidat komentář