0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4470 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 560 g
Tuky 185 g
Vláknina 159 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní jídlo s hypersnadnou přípravou. Užijte si exotiku pěkně v klidu domova!

Suroviny

celý, čerstvý
jogurt bílý 1,5 kelímku
skořice špetka
mletá
kokos strouhaný 3 PL
hřebíček 5 ks
rozdrcený v hmoždíři
olej 4 PL
česnek 3 stroužky
prolisovaný
škrob 1 ČL
nemusí být
sůl
rýže 250 g
k podávání

1 Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky, v míse je osolte a opepřete, ananas oloupejte a rovněž pokrájejte na kostky. Připravte marinádu: jogurt smíchejte se skořicí, kokosem, česnekem, 1 lžící oleje, hřebíčkem a případně škrobem.

2 Maso napíchejte střídavě s ananasem na špejle nebo citronovou trávu, naložte do jogurtu a nechte v chladu marinovat minimálně dvanáct hodin. Potom špízy vyjměte z marinády, pokapejte zbylým olejem a zvolna opečte na pánvi.

3 Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Jednotlivé porce můžete ozdobit plátky čerstvého ananasu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Komentáře

Anonym

Tento recept na kuře byl opravdu vynikající. Marináda se dobře "vsákla" do masa a tím pádem kuře dostalo výtečnou chuť po kokosu. Maso jsem nechala v marinádě přes noc a je to tak lepší pro smísení všech chutí. Jako přílohu jsem použila čerstvé brambory. Prostě vynikající

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč