0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4470 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 560 g
Tuky 185 g
Vláknina 159 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní jídlo s hypersnadnou přípravou. Užijte si exotiku pěkně v klidu domova!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
ananas 1 ks
celý, čerstvý
jogurt bílý 1.5 kelímku
skořice špetka
mletá
kokos strouhaný 3 PL
hřebíček 5 ks
rozdrcený v hmoždíři
olej 4 PL
česnek 3 stroužky
prolisovaný
škrob 1 ČL
nemusí být
sůl
rýže 250 g
k podávání

1 Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky, v míse je osolte a opepřete, ananas oloupejte a rovněž pokrájejte na kostky. Připravte marinádu: jogurt smíchejte se skořicí, kokosem, česnekem, 1 lžící oleje, hřebíčkem a případně škrobem.

2 Maso napíchejte střídavě s ananasem na špejle nebo citronovou trávu, naložte do jogurtu a nechte v chladu marinovat minimálně dvanáct hodin. Potom špízy vyjměte z marinády, pokapejte zbylým olejem a zvolna opečte na pánvi.

3 Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Jednotlivé porce můžete ozdobit plátky čerstvého ananasu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Komentáře

Anonym

Tento recept na kuře byl opravdu vynikající. Marináda se dobře "vsákla" do masa a tím pádem kuře dostalo výtečnou chuť po kokosu. Maso jsem nechala v marinádě přes noc a je to tak lepší pro smísení všech chutí. Jako přílohu jsem použila čerstvé brambory. Prostě vynikající

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit