0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené marinované králičí řízky

Smažené marinované králičí řízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené marinované králičí řízky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1790 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 174 g
Tuky 56 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.

Suroviny

Na řízky
králičí maso 400 g
vykoštěná stehna (řízky), omyté a osušené
sůl
mouka pšeničná polohrubá 50 g
strouhanka 100 g
vejce 2 ks
rozšlehaná
citron 4 plátky
na ozdobu
rostlinný olej
na smažení
Na marinádu
cibule 2 ks
malé, jemně nasekané
česnek 3 stroužky
prolisovaný
pepř 0.25 ČL
mletý
pepř citronový 1 špetka
rozmarýn 0.5 ČL
mletý
citronová štáva
z půlky většího citronu
víno bílé 1 PL

Postup

1
Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.
2

Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit