Smažené marinované králičí řízky

Smažené marinované králičí řízky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1813 kcal
Bílkoviny 127 g
Cukr 176 g
Tuky 57 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.

Suroviny

Na řízky
králičí maso 400 g
vykoštěná stehna (řízky), omyté a osušené
sůl
mouka pšeničná polohrubá 50 g
strouhanka 100 g
vejce 2 ks
rozšlehaná
citron 4 plátky
na ozdobu
rostlinný olej
smažení
Na marinádu
cibule 2 ks
malé, jemně nasekané
česnek 3 stroužky
prolisovaný
pepř 1 ČL
mletý
pepř špetka
citronový (Např Kotányi
rozmarýn 1 ČL
mletý
citronová štáva
z půlky většího citronu
víno bílé 1 PL
1. Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.

2. Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit