Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.
Suroviny
Na řízky
králičí maso
400
g
vykoštěná stehna (řízky), omyté a osušené
sůl
strouhanka
100
g
vejce
2
ks
rozšlehaná
citron
4
plátky
na ozdobu
rostlinný olej
na smažení
Na marinádu
cibule
2
ks
malé, jemně nasekané
česnek
3
stroužky
prolisovaný
pepř
¼
ČL
mletý
pepř citronový
1
špetka
rozmarýn
½
ČL
mletý
z půlky většího citronu
víno bílé
1
PL
Postup
1
Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.
2
Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů )
Komentáře