Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ochutnejte v sezoně: zvěřina

Ochutnejte v sezoně: zvěřina

Právě teď je ideální čas ulovit nějakou tu zvěř. Její maso je nenahraditelné.
2. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Za zvěřinu se považuje maso zvířat, která nežijí v uzavřeném chovu, ale po celý svůj život se pohybují volnou přírodou, kde jsou nakonec i ulovena. Neporážejí se, nýbrž se střílí a tyto myslivecké hony se pořádají vždy koncem roku. Mezi zvěřinu patří jelení, srnčí, dančí, mufloní maso a maso z divokého prasete. Dále pak zaječí a králičí. Z drobné zvěře koroptve, křepelky, bažanti a divoké kachny, husy a krocani. Zvěřina je méně tučná, více krvavá, má tmavší barvu a plnější chuť.

Divokou kachnu pečte ve slanině, aby se vám nevysušila. Ke šťavnatosti dopomůže i vynikající vinná šťáva. Zajíc Ferdinand je specifický tím, že se osolí, opepří, potře hořčicí, zasype cibulí a spolu s jalovcem a přelitý máslem odpočívá dva dny v lednici. Přidáním vína do výpeku k němu získáte navíc parádní omáčku. Bažanta považujeme spíše za tradiční pokrm a v moderní kuchyni na něj občas zapomínáme, přitom bažantí maso se skvěle hodí k našim oblíbeným knedlíkům a zelí. Zvěřina udává divoké tempo zběsile se blížícímu konci roku.

3× recept na zvěřinu:



Připravila Lucie Perlíková



REKLAMA

Přidat komentář