Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vyzrálé fíky nahradí cukr a sladkosti

Vyzrálé fíky nahradí cukr a sladkosti

Nachové fíky uplatníte v koláčích, ale mimořádně se hodí i k variaci sýrů.
11. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Věřte nebo ne, fík je pochoutka, kterou si lidstvo užívá už více než pět tisíc let. Studenty by mohlo zajímat, že fíky v našem těle zvyšují výkonnost a schopnost koncentrace. Podzimním spáčům zaženou únavu, a máte-li zranění, kašovitý obklad na zasažené místo by měl urychlit hojení. Náramně sladké plody fíkovníku teď pořídíte v sušené i čerstvé podobě a do vašeho vaření vnesou dávku exotiky. Obsahují více než 50 % cukru, a tak přirozeně dosladí každý dezert. Chutnají po medu.

Upečte si domácí focacciu a ozdobte ji medovými fíky, které se skvěle doplňují s kozím sýrem a tymiánem. Pokud máte slabost pro lepkavé buchty, fíkový moučník by vám neměl uniknout. Sirup z grappy a směs aromatického koření vám zvedne náladu. Nekomplikované jednohubky hosty na návštěvě vždy potěší. Zkuste smíchat různé druhy sýra, co najdete v lednici, a podávejte je se sušenými fíky povařenými v balzamikovém octu.

3× recept s fíky:


Připravila Lucie Perlíková




Související

Kam s fíky

Kam s fíky

Koupili jste si krásné čerstvé fíky, a teď nevíte, k čemu se hodí?

Dalamánky s datlemi a fíky

Na tohle pečivo si připravte kvásek z droždí předem a nechte ho přes noc v lednici. Krásně se rozvine aroma, a...

Špagety s králíkem a fíky

Těstoviny s dietním králičím masem voní tymiánem a sladkými fíky

Salát z fíků a pršutu

Špičkové ingredience promění prosté jídlo ve špičkový zážitek. Uvidíte sami!

Řezy s ořechy, fíky a modrým sýrem

O poslední porci bude bitka! Pokud nemáte čerstvé fíky, použijte přepůlené hrušky.
REKLAMA

Přidat komentář