Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Zdravé Vánoce: čím nahradit řepný cukr

Zdravé Vánoce: čím nahradit řepný cukr

Cukroví nemusíte sladit jen klasickým řepným cukrem. Přidejte si do nákupního košíku také datlový či obilný sirup.
13. 12. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Jak vybírat


Pokud se vydáte na nákup sirupů, jimiž můžete osladit těsto, raději dejte přednost biokvalitě. Biosirupy mají mnohem lepší chuť a jsou sladší; například běžný pšeničný sirup je sice levnější, ale velmi málo sladí a má zvláštní dochuť.

Jak sladit sirupem


Obilné sirupy bez problémů nahradí bílý cukr. Jen je nutné z receptu odebrat i trošku tekutiny. Jsou o trochu méně sladké než cukr – jeden hrnek cukru odpovídá asi hrnku a půl sirupu. V takovém případě uberte asi půl hrnku tekutiny; pokud se do těsta žádná nepřilévá, přidejte na každý hrnek sirupu asi 5 lžic mouky.

V českých obchodech koupíte následující druhy sirupů:
  • datlový
  • rýžový
  • kamutový
  • pšeničný
  • špaldový
  • ječmenný
  • kukuřičný
  • javorový
  • aj.
REKLAMA

Přidat komentář