Pohankový pohár s kokosem a javorovým sirupem

Pohankový pohár s kokosem a javorovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné 5-6 mističek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1406 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 114 g
Tuky 82 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Senzační kříženec skromné krupicové kaše a exotického kokosového pudinku, kterému vyhradíte čestné místo nejen na Vánoce!

Suroviny

kokosové mléko 750 ml
čisté / naředěné (lze i v biokvalitě)
sůl mořská špetka
mandle 3 PL
loupané
kokos 6 PL
strouhaný
javorový sirup 6 PL
kardamom 1 ČL
mletý, lze nahradit skořicí
100 g
pohanková krupice
vlašské ořechy hrst
opražené, na ozdobu
med
na zakápnutí

1. Do hrnce dejte kokosové mléko se špetkou mořské soli (vytáhne lépe chuť ostatních přísad a zajistí větší vyváženost dezertu). Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu, občas zamíchejte.

2. Pomalu, za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici. Stáhněte oheň na minimum a povařte pod pokličkou do zhoustnutí, asi pět až sedm minut. Nechte pod pokličkou dojít, aby krupice úplně zvláčněla a směs nabyla hustoty pudinku.

3. Směs rozdělte do zapékacích mističek. Před servírováním dejte misky zapéct do trouby pod gril. Servírujte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými mandlemi nebo vlašskými ořechy.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit