Pohankový pohár s kokosem a javorovým sirupem

Pohankový pohár s kokosem a javorovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné 5-6 mističek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 204 g
Tuky 98 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Senzační kříženec skromné krupicové kaše a exotického kokosového pudinku, kterému vyhradíte čestné místo nejen na Vánoce!

Suroviny

kokosové mléko 750 ml
čisté / naředěné (lze i v biokvalitě)
sůl mořská špetka
mandle loupané 3 PL
kokos strouhaný 6 PL
javorový sirup 6 PL
kardamom 1 ČL
mletý, lze nahradit skořicí
krupice pohanková 100 g
vlašské ořechy 1 hrst
opražené, na ozdobu
med
na zakápnutí

1 Do hrnce dejte kokosové mléko se špetkou mořské soli (vytáhne lépe chuť ostatních přísad a zajistí větší vyváženost dezertu). Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu, občas zamíchejte.

2 Pomalu, za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici. Stáhněte oheň na minimum a povařte pod pokličkou do zhoustnutí, asi pět až sedm minut. Nechte pod pokličkou dojít, aby krupice úplně zvláčněla a směs nabyla hustoty pudinku.

3 Směs rozdělte do zapékacích mističek. Před servírováním dejte misky zapéct do trouby pod gril. Servírujte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými mandlemi nebo vlašskými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit