Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohankový pohár s kokosem a javorovým sirupem

Pohankový pohár s kokosem a javorovým sirupem

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 5-6 mističek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 204 g
Tuky 98 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Senzační kříženec skromné krupicové kaše a exotického kokosového pudinku, kterému vyhradíte čestné místo nejen na Vánoce!

Suroviny

čisté / naředěné (lze i v biokvalitě)
sůl mořská špetka
kardamom 1 ČL
mletý, lze nahradit skořicí
krupice pohanková 100 g
opražené, na ozdobu
na zakápnutí

Postup

1

Do hrnce dejte kokosové mléko se špetkou mořské soli (vytáhne lépe chuť ostatních přísad a zajistí větší vyváženost dezertu). Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu, občas zamíchejte.

2

Pomalu, za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici. Stáhněte oheň na minimum a povařte pod pokličkou do zhoustnutí, asi pět až sedm minut. Nechte pod pokličkou dojít, aby krupice úplně zvláčněla a směs nabyla hustoty pudinku.

3

Směs rozdělte do zapékacích mističek. Před servírováním dejte misky zapéct do trouby pod gril. Servírujte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými mandlemi nebo vlašskými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín