Senzační kříženec skromné krupicové kaše a exotického kokosového pudinku, kterému vyhradíte čestné místo nejen na Vánoce!
Suroviny
Postup
Do hrnce dejte kokosové mléko se špetkou mořské soli (vytáhne lépe chuť ostatních přísad a zajistí větší vyváženost dezertu). Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu, občas zamíchejte.
Pomalu, za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici. Stáhněte oheň na minimum a povařte pod pokličkou do zhoustnutí, asi pět až sedm minut. Nechte pod pokličkou dojít, aby krupice úplně zvláčněla a směs nabyla hustoty pudinku.
Směs rozdělte do zapékacích mističek. Před servírováním dejte misky zapéct do trouby pod gril. Servírujte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými mandlemi nebo vlašskými ořechy.