Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Dokonalá vánočka krok za krokem

Dokonalá vánočka krok za krokem

Vůni a chuti doma upečené vánočky se nic nevyrovná. Ta dělá ty pravé Vánoce. Posnídejte letos také s láskou připravenou poctivou vánočku.
20. 12. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Možná jste až dosud vánočku kupovali v obchodě, protože jste měli nepříjemné předchozí zkušenosti. Nevykynula vám, těsto se trhalo, nebo byla výsledkem pečení sražená hmota? Nebudeme vám lhát – domácí vánočka není záležitost několika minut. Víme však, jak ji připravit, aby se vám vynaložené úsilí vrátilo v podobě dozlatova vypečené nadýchané nádhery.

Upečte si vánočku spolu s námi. Poradíme vám, jak a z čeho těsto zadělat, jak ho nechat vykynout a nakonec uplést. I když je klasická vánočka spíš pro zkušené, i zkušenosti je třeba získat! Kromě ní vám nabízíme také recept na jednoduchou tvarohovou vánočku bez pletení a tradiční švédské pečivo Lussekatter. Projděte si s námi školou pečení vánočky.


NĚCO NAVÍC


Chuť vánočky obohatí lžíce rumu přidaná do těsta. K tradičním rozinkám a mandlím můžete přidat také oříšky a brusinky. Vánočku začněte plést vždy rovnou na plechu, na kterém ji budete péct – ušetříte si tak nervy při jejím přemisťování. Pleťte ji od středu, získáte pěknou rovnoměrnou vánočku. Videonávod, jak plést vánočku, najdete na www.apetitonline.cz. Spolu s redaktorkou Darinou se stanete úplnými mistry v pletení vánočky!

REKLAMA

Přidat komentář