Vůni a chuti doma upečené vánočky se nic nevyrovná. Ta dělá ty pravé Vánoce. Posnídejte letos také poctivou vánočku připravenou s láskou.
Možná jste až dosud vánočku kupovali v obchodě, protože jste měli nepříjemné předchozí zkušenosti. Nevykynula vám, těsto se trhalo, nebo byla výsledkem pečení sražená hmota? Nebudeme vám lhát – domácí vánočka není záležitost několika minut. Víme však, jak ji připravit, aby se vám vynaložené úsilí vrátilo v podobě dozlatova vypečené nadýchané nádhery.
- Upečte si vánočku spolu s námi. Poradíme vám, jak a z čeho těsto zadělat, jak ho nechat vykynout a nakonec uplést. I když je klasická vánočka spíš pro zkušené, i zkušenosti je třeba získat!
- Nabízíme také recept na jednoduchou tvarohovou vánočku bez pletení a tradiční švédské pečivo Lussekatter. Projděte si s námi školou pečení vánočky.
NĚCO NAVÍC
Chuť vánočky obohatí lžíce rumu přidaná do těsta. K tradičním rozinkám a mandlím můžete přidat také oříšky a brusinky. Vánočku začněte plést vždy rovnou na plechu, na kterém ji budete péct – ušetříte si tak nervy při jejím přemisťování. Pleťte ji od středu, získáte pěknou rovnoměrnou vánočku.
Zdroj: Apetit