Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci. Tvarohová vánočka do formy je díky přidanému tvarohu dokonale vláčná a skvěle se hodí nejen na Vánoce. Bude ozdobou víkendové snídaně, bohatého brunche, nebo jako pohoštění pro nenadálou návštěvu.
Suroviny
Postup
Smíchejte povolené máslo s cukrem, vejci, tvarohem a mlékem. Pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta. Do směsi přidejte i citronovou kůru.
Smíchejte sypké suroviny a postupně zapracujte do těsta, aby bylo dokonale vláčné.
Nakonec přidejte ořechy, mandle a rozinky namočené v rumu.
Dejte do formy vymazané tukem anebo z těsta upleťte klasickou vánočku.
Vánočka z tvarohu se peče cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.