Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Snadné Na 1 větší vánočku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5407 kcal
Bílkoviny 119 g
Cukr 705 g
Tuky 222 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
moučkový cukr 125 g
máslo 150 g
vejce 3 ks
menší
tvaroh 250 g
tučný
mléko 60 ml
pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta
rum 2 PL
tmavý
kypřicí prášek do pečiva 1.5 bal
vanilkový cukr 1 bal
rozinky 75 g
ořechy 75 g
lze nahradit mandlemi, nasekané
citronová kůra
z poloviny biocitronu
tuk
na vymazání formy

Všechny suroviny smíchejte dohladka a dejte do formy vymazané tukem anebo těsto upleťte stejně jako na klasickou vánočku. Pečte cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit