Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová vánočka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 172
Do 90 minut Snadné Na 1 větší vánočku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5407 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 705 g
Tuky 222 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci. Tvarohová vánočka do formy je díky přidanému tvarohu dokonale vláčná a skvěle se hodí nejen na Vánoce. Bude ozdobou víkendové snídaně, bohatého brunche, nebo jako pohoštění pro nenadálou návštěvu.  

Suroviny

máslo 150 g
vejce 3 ks
menší
tvaroh 250 g
tučný
mléko 60 ml
pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta
rum 2 PL
tuzemák
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
lze nahradit mandlemi, nasekané
z 1/2 biocitronu
tuk
na vymazání formy

Postup

1

Smíchejte povolené máslo s cukrem, vejci, tvarohem a mlékem. Pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta. Do směsi přidejte i citronovou kůru.

2

Smíchejte sypké suroviny a postupně zapracujte do těsta, aby bylo dokonale vláčné. 

3

Nakonec přidejte ořechy, mandle a rozinky namočené v rumu. 

4

Dejte do formy vymazané tukem anebo z těsta upleťte klasickou vánočku.

5

Vánočka z tvarohu se peče cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...