Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová vánočka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 129
Více než hodinu Snadné Na 1 větší vánočku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5407 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 705 g
Tuky 222 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci. Tvarohová vánočka je díky přidanému tvarohu dokonale vláčná a skvěle se hodí nejen na Vánoce. Bude ozdobou víkendové snídaně, bohatého brunche, nebo jako pohoštění pro nenadálou návštěvu.  

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
moučkový cukr 125 g
máslo 150 g
vejce 3 ks
menší
tvaroh 250 g
tučný
mléko 60 ml
pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta
rum 2 PL
tmavý
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
vanilkový cukr 1 bal
rozinky 75 g
lze nahradit mandlemi, nasekané
z poloviny biocitronu
tuk
na vymazání formy

Postup

1

Smíchejte povolené máslo s cukrem, vejci, tvarohem a mlékem. Pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta Do směsi přidejte i citronovou kůru.

2

Smíchejte sypké suroviny a postupně zapracujte do těsta, aby bylo dokonale vláčné. 

3

Nakonec přidejte ořechy, mandle a rozinky namočené v rumu. 

4

Dejte do formy vymazané tukem anebo těsto upleťte stejně jako na klasickou vánočku.

5

Vánočka z tvarohu se peče cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč