Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (91)
Do 20 minut Snadné Na 1 větší vánočku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5407 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 705 g
Tuky 222 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
moučkový cukr 125 g
máslo 150 g
vejce 3 ks
menší
tvaroh 250 g
tučný
mléko 60 ml
pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta
rum 2 PL
tmavý
kypřicí prášek do pečiva 1.5 bal
vanilkový cukr 1 bal
rozinky 75 g
ořechy 75 g
lze nahradit mandlemi, nasekané
citronová kůra
z poloviny biocitronu
tuk
na vymazání formy

Všechny suroviny smíchejte dohladka a dejte do formy vymazané tukem anebo těsto upleťte stejně jako na klasickou vánočku. Pečte cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

 

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit