Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak vybírat a upravit uzené maso

Jak vybírat a upravit uzené maso

Máte svého favorita mezi recepty na uzené, už už chcete začít vařit, ale potřebujete si vybrat ze záplavy nabízených uzenářských výrobků? Tady jsou naše rady.
15. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

KRKOVIČKA


V krkovičce najdete vyvážený poměr masa a tuku. Je hodně šťavnatá, a proto patří do trouby.
Na co použijete: Nejlépe se hodí na pečení. Ať už samotná, nebo v kombinaci s mdlejším kuřetem nebo králíkem. Další volbou jsou zapečené brambory nebo těstoviny – třeba šunkofleky. Skvělá by byla v šouletu (ochucený a zapečený hrách a kroupy).

KOLENO


Co je víc než koleno? Svým efektním tvarem je předurčené na večírky a velké oslavy. Jí se jen s chlebem, hořčicí a křenem. Musí se předvařit.
Na co použijete: Zkuste předvařené koleno hodit na gril nebo do trouby a potírat marinádou, jejímž základem je med a sójová omáčka.

ROLKA


Některé vakuované rolky jsou už předvařené. Klasický poctivý výrobek v síťce je třeba zhruba hodinu vařit. Jemné a libové maso je skvělé ke všemu.
Na co použijete: Dejte si ji jen tak s bramborovou nebo hrachovou kaší (přísaháme, že domácí je jiná než ta ze školní jídelny). Zapečte ji se zelím nebo nakrájejte do knedlíků.

ŽEBÍRKA


Uzená žebra jsou většinou relativně suchá, protože je maso tence u kostí. Musí se proto vždycky předvařit.
Na co použijete: Upravují se podobně jako uzené koleno, včetně rady o grilování. K vařeným promíchejte čerstvý křen se strouhaným jablkem, ukusujte a zapíjejte to pivem.

BŮČEK


Dobře vyuzený bůček asi sníte jen tak. Prý po něm vodka chutná sladce.
Na co použijete: Pokrájený na plátky či kostky se přidává všude tam, kde chcete dosáhnout šťavnatosti a umocnění chuti.

PEČENĚ / KOTLETA


Libový kousek masa, který je kvůli tomu poněkud suchý. S kosí nebo bez kosti vám řezník nakrájí požadovaný počet plátků. Máte-li u trouby vpichovací teploměr, stačí, když má kus v celku uvnitř 72 °C.
Na co použijete: Plátky opékejte na cibulce, duste na zelí nebo pečte na pivě – vždy ale podlévejte.
REKLAMA

Přidat komentář