Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

4.5/5 Počet hodnocení: 284
Do 90 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2748 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 439 g
Tuky 54 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou klasické hospodské jídlo, které si ale můžete připravit i doma. Je opravdu syté a porcí knedlíků nepohrdnou ani největší jedlíci. Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa. Navíc náplň s cibulkou je daleko delikátnější než jen z vařeného masa.

 

Suroviny

libový́ bůček, krkovice nebo plec
najemno
ve slupce, vychladlé
mouka pšeničná hrubá 250 g
krupička dětská 100 g
vejce 1 ks
velké nebo 2 malá
sůl
zelí kysané
dušené
k podávání

Postup

1

Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a nechte vychladnout.

2

Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte nebo prolisujte přímo na vál.

3

Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto. Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.

4

Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké kousky (plátky) a ty v dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placičky.

5

Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujete kulaté knedlíky.

6

Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10–15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

TIPY & TRIKY

  • Syrové uzené do knedlíků předem uvařte, před pečením to není třeba. Ideálně kupte již vařené uzené maso.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín