0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 204
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2726 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 424 g
Tuky 54 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou klasické hospodské jídlo, které si ale můžete připravit i doma. Je opravdu syté a porcí knedlíků nepohrdnou ani největší jedlíci. Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa. Navíc náplň s cibulkou je daleko delikátnější než jen z vařeného masa.

 

Suroviny

vařené – libový́ bůček, krkovice nebo plec
sádlo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
brambory 750 g
varný typ C, oloupané, uvařené ve slupce, vychladlé
mouka pšeničná hrubá 250 g
krupička dětská 100 g
vejce 1 ks
velké, lze nahradit 2 malými
sůl
zelí kysané
dušené
cibule smažená
k podávání

Postup

1

Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a nechte vychladnout.

2

Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte nebo prolisujte přímo na vál.

3

Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto. 

4

Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.

5

Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké kousky (plátky) a ty v dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placičky.

6

Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujete kulaté knedlíky.

7

Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10–15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

TIPY & TRIKY

  • Syrové uzené do knedlíků předem uvařte, před pečením to není třeba. Ideálně kupte již vařené uzené maso.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč