Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou klasické hospodské jídlo, které si ale můžete připravit i doma. Je opravdu syté a porcí knedlíků nepohrdnou ani největší jedlíci. Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa. Navíc náplň s cibulkou je daleko delikátnější než jen z vařeného masa.
Suroviny
Postup
Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a nechte vychladnout.
Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte nebo prolisujte přímo na vál.
Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto.
Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.
Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké kousky (plátky) a ty v dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placičky.
Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujete kulaté knedlíky.
Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10–15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.
TIPY & TRIKY
- Syrové uzené do knedlíků předem uvařte, před pečením to není třeba. Ideálně kupte již vařené uzené maso.