Uzené s ananasovou salsou

Uzené s ananasovou salsou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 187 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 34 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Buďte odvážní a v klidu seznamte staročeského šviháka se sexy thajskou omáčkou – klasika omládne a zkrásní.

Suroviny

300 g
uzená rolka lze nahradit uzenými kolýnky s kůží
olej
na potírání
Na salsu
ananas 100 g
čerstvý, lze nahradit konzervovaným, nakrájeným na kostičky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, velká, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
hnědý cukr 1 ČL
sójová omáčka 1 ČL
koriandr 1 ČL
čerstvý, sekaný, lze nahradit petrželkou
K podávání
salát
lze nahradit čekankovými
1. Nejprve si připravte salsu: Smíchejte všechny suroviny, ochutnejte a posuďte sami, jestli chcete ostřejší nebo jemnější verzi. Podle toho přidejte čerstvou chilli papričku. Potom omáčku nechte pár minut odpočívat.

2. Nakrájejte uzené na plátky a kůži nařízněte nebo kuchyňskými nůžkami nastřihněte až k masu (plátek se pak pod grilem nezkroutí). Zapněte gril a nechte ho tři minuty rozehřívat. Maso trochu potřete olejem a grilujte z každé strany asi tři minuty. Pak ho potřete medem a grilujte ještě minutu. Před podáváním ho nechte dvě až tři minuty odpočívat, volně zakryté alobalem.

3. Podávejte spolu s lístky salátu a kopečkem salsy. Hodí se k němu i opékané brambory a zelené fazolky dušené na másle.

Komentáře

Obchod Apetit