Buďte odvážní a v klidu seznamte staročeského šviháka se sexy thajskou omáčkou – klasika omládne a zkrásní.
Suroviny
Postup
Nejprve si připravte salsu: Smíchejte všechny suroviny, ochutnejte a posuďte sami, jestli chcete ostřejší nebo jemnější verzi. Podle toho přidejte čerstvou chilli papričku. Potom omáčku nechte pár minut odpočívat.
Nakrájejte uzené na plátky a kůži nařízněte nebo kuchyňskými nůžkami nastřihněte až k masu (plátek se pak pod grilem nezkroutí). Zapněte gril a nechte ho tři minuty rozehřívat. Maso trochu potřete olejem a grilujte z každé strany asi tři minuty. Pak ho potřete medem a grilujte ještě minutu. Před podáváním ho nechte dvě až tři minuty odpočívat, volně zakryté alobalem.
Podávejte spolu s lístky salátu a kopečkem salsy. Hodí se k němu i opékané brambory a zelené fazolky dušené na másle.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )
Komentáře