Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzené s ananasovou salsou
Uzené nasladko
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Uzené s ananasovou salsou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 47 g
Tuky 22 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Buďte odvážní a v klidu seznamte staročeského šviháka se sexy thajskou omáčkou – klasika omládne a zkrásní.

Suroviny

rolka lze nahradit uzenými kolýnky s kůží
olej
na potírání
Na salsu
med 1 ČL
ananas 100 g
čerstvý, lze nahradit konzervovaným, nakrájeným na kostičky
čerstvá, červená, velká, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
hnědý cukr 1 ČL
sójová omáčka 1 ČL
koriandr čerstvý 1 ČL
čerstvý, sekaný, lze nahradit petrželkou
K podávání
salát
lze nahradit čekankovými

Postup

1

Nejprve si připravte salsu: Smíchejte všechny suroviny, ochutnejte a posuďte sami, jestli chcete ostřejší nebo jemnější verzi. Podle toho přidejte čerstvou chilli papričku. Potom omáčku nechte pár minut odpočívat.

2

Nakrájejte uzené na plátky a kůži nařízněte nebo kuchyňskými nůžkami nastřihněte až k masu (plátek se pak pod grilem nezkroutí). Zapněte gril a nechte ho tři minuty rozehřívat. Maso trochu potřete olejem a grilujte z každé strany asi tři minuty. Pak ho potřete medem a grilujte ještě minutu. Před podáváním ho nechte dvě až tři minuty odpočívat, volně zakryté alobalem.

3

Podávejte spolu s lístky salátu a kopečkem salsy. Hodí se k němu i opékané brambory a zelené fazolky dušené na másle.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 17:31
Recept se nachází v č.10/05, str.28