Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Dezert na neděli: koblížku, koblížku

Dezert na neděli: koblížku, koblížku

Zlatavé koblihy jsou sladkou pochoutkou, bez které si oslavy masopustu ani nelze představit. Máme pro vás čtyři inspirativní recepty.

19. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Jak připravit koblihy


Předtím, než se pustíte do těsta, se ujistěte, že mají všechny přísady stejnou pokojovou teplotu. Tekutinu do těsta přidávejte postupně podle toho, zda se vám zdá těsto hutné, nebo řidší. Dejte lepku čas, aby začal pracovat. Těsto je třeba důkladně prohníst. Nejlépe vám to půjde zadělávací vařečkou. Máte-li doma robota s hnětacími metlami, pusťte ho bez obav k dílu. Ušetříte čas i vlastní energii.

Na vykrajování rozváleného těsta můžete použít vykrajovátko nebo skleničku s ostřejší hranou. Budete mít koblihy jednu jako druhou. Připravené koblihy smažte ve vyšší vrstvě tuku. Ideální je hlubší pánev nebo rendlík doplněný o drátěný košík. Pokud máte, využijte fritézu. Nemyslete na dietu a dopřejte koblihám pořádnou tukovou lázeň – musejí v ní pohodlně plavat. Dozlatova usmažené koblihy vyndávejte drátěným podběrákem. Nahradit ho může děrovaná lžíce či větší sítko.

Už víte, jak na to? Vyberte si některý z našich receptů a pusťte se do masopustního mlsání.

4× masopustní koblihy:

  • Bostonské koblihy s krémem



REKLAMA

Přidat komentář