Koblihy s ricottovou náplní

Koblihy s ricottovou náplní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny na 12 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2561 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 284 g
Tuky 107 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricottová náplň přibližuje koblihy k tvarohovým buchtám. Vyzkoušejte ji, nás dostala na první ochutnání!

Suroviny

2 ČL
sušené droždí
mléko 125 ml
vlažné
krupicový cukr 2 PL
máslo 50 g
rozehřáté
mouka pšeničná hladká 340 g
+ trocha na vál
vejce 2 ks
olej
na smažení
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
ricotta 250 g
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná z biocitronu
krupicový cukr 2 ČL
80 g
rozinky sultánky propláchnuté horkou vodou

1 Přísady na náplň smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.

2 Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce a zbývající cukr. Vařečkou nebo příborovým nožem vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. To dejte do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a uložte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem; trvá to asi 45 minut.

3 Na mírně pomoučněném válu těsto 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozdělte na poloviny a obě rozválejte na centimetr tlustou placku. Sklenkou či vykrajovátkem naznačte kolečka o průměru o něco větším než 6 cm – těsně vedle sebe. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně (nepřehánějte to!), zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 6 cm. Okraje budou hladké a pevně spojené. Polštářky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

4 Rozehřejte větší množství oleje na 170 °C. Koblihy smažte po dávkách, 3–4 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu vychladnout a hojně poprašte moučkovým cukrem.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit