0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dezert na neděli: koblížku, koblížku

Dezert na neděli: koblížku, koblížku
sdílet:

Zlatavé koblihy jsou sladkou pochoutkou, bez které si oslavy masopustu ani nelze představit. Máme pro vás čtyři inspirativní recepty.

Jak připravit koblihy

Předtím, než se pustíte do těsta, se ujistěte, že mají všechny přísady stejnou pokojovou teplotu. Tekutinu do těsta přidávejte postupně podle toho, zda se vám zdá těsto hutné, nebo řidší. Dejte lepku čas, aby začal pracovat. Těsto je třeba důkladně prohníst. Nejlépe vám to půjde zadělávací vařečkou. Máte-li doma robota s hnětacími metlami, pusťte ho bez obav k dílu. Ušetříte čas i vlastní energii.

Na vykrajování rozváleného těsta můžete použít vykrajovátko nebo skleničku s ostřejší hranou. Budete mít koblihy jednu jako druhou. Připravené koblihy smažte ve vyšší vrstvě tuku. Ideální je hlubší pánev nebo rendlík doplněný o drátěný košík.

Pokud máte, využijte fritézu. Nemyslete na dietu a dopřejte koblihám pořádnou tukovou lázeň – musejí v ní pohodlně plavat. Dozlatova usmažené koblihy vyndávejte drátěným podběrákem. Nahradit ho může děrovaná lžíce či větší sítko.

Už víte, jak na to? Vyberte si některý z našich receptů a pusťte se do masopustního mlsání.

4× masopustní koblihy:

Související články

Čím plnit koblihy
  • Tipy a triky

Čím plnit koblihy

O víkendu vrcholí masopustní veselí. Inspirujte se našimi tipy na sladkost, která nemůže v tomto období na stole chybět – dozlatova smažené koblihy. Čím je naplnit?   ...
Jak připravit dokonalé koblihy
  • Tipy a triky

Jak připravit dokonalé koblihy

Těsto a kynutíPrvotřídní suroviny dělají prvotřídní výsledek. Na koblihy jich potřebujete jen pár. Začněte hladkou pšeničnou moukou, díky které budou krásně nadýchané. Navíc se dobře zpracovává a díky jemnosti a vysokému obsahu lepku...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit