Skořicové koblihy s jablečným pyré

Skořicové koblihy s jablečným pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro zkušené Na cca 20 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3911 kcal
Bílkoviny 150 g
Cukr 384 g
Tuky 173 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jablečnému pyré budou koblihy méně sladké než ty plněné marmeládou.

Suroviny

droždí 30 g
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 500 g
lze nahradit polohrubou, + na poprášení pracovní plochy
mléko 250 ml
vlažného
máslo 40 g
žloutek 4 ks
rum 3 PL
sůl špetka
citron 1 ks
kůra
rostlinný olej
na smažení
Na dokončení
200 g
jablečné pyré cca, lze nahradit jablečným máslem
skořicový cukr
na obalování

V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte 4 lžícemi vlažného mléka. Dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.

2 V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně vmíchejte žloutky (hezky jeden po druhém). Pak vlijte vzešlý kvásek a rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku, mléko a vše zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu zakryjte a nechte na teplém místě asi 45 minut kynout.

3 Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi 1,5 cm silnou placku. Kulatým vykrajovátkem či sklenkou vykrájejte kolečka – těsně vedle sebe, aby nezbylo moc odkrojků. Případné odkrojky

zpracujte na další placku (šetřete přitom moukou) a vykrájejte opět kolečka. Kolečka lehce poprašte moukou a nechte pod utěrkou ještě asi 15 minut kynout.

4 Do vyššího hrnce vlijte olej (tolik, aby koblihy mohly plavat) a rozpalte jej na 180 °C. Koblihy postupně smažte v horkém oleji z obou stran dozlatova. Hotové koblihy ihned obalujte ve skořicovém cukru a dejte stranou.

5 Jablečné pyré přendejte do cukrářského sáčku. Do každé koblihy udělejte úzkým nožem malý otvor, vsuňte cukrářský sáček a koblihu naplňte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit