Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicové koblihy s jablečným pyré

Díky jablečnému pyré budou koblihy méně sladké než ty plněné marmeládou.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na cca 20 koblih
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT20M
Smažení 0:20
Koláč Česká

Ingredience

    • 30 g droždí
    • 40 g krupicového cukru
    • 500 g hladké nebo polohrubé mouky + na poprášení pracovní plochy
    • 250 ml mléka, vlažného
    • 40 g másla
    • 4 žloutky
    • 3 lžíce rumu
    • špetka soli
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • rostlinný olej na smažení

    NA DOKONČENÍ

Příprava jídla

V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte 4 lžícemi vlažného mléka. Dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.

2 V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně vmíchejte žloutky (hezky jeden po druhém). Pak vlijte vzešlý kvásek a rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku, mléko a vše zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu zakryjte a nechte na teplém místě asi 45 minut kynout.

3 Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi 1,5 cm silnou placku. Kulatým vykrajovátkem či sklenkou vykrájejte kolečka – těsně vedle sebe, aby nezbylo moc odkrojků. Případné odkrojky

zpracujte na další placku (šetřete přitom moukou) a vykrájejte opět kolečka. Kolečka lehce poprašte moukou a nechte pod utěrkou ještě asi 15 minut kynout.

4 Do vyššího hrnce vlijte olej (tolik, aby koblihy mohly plavat) a rozpalte jej na 180 °C. Koblihy postupně smažte v horkém oleji z obou stran dozlatova. Hotové koblihy ihned obalujte ve skořicovém cukru a dejte stranou.

5 Jablečné pyré přendejte do cukrářského sáčku. Do každé koblihy udělejte úzkým nožem malý otvor, vsuňte cukrářský sáček a koblihu naplňte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečné pyré

Jablečný chlebíček

Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

Přidat komentář