Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové koblihy s jablečným pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Pro zkušené Na cca 20 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3987 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 403 g
Tuky 173 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jablečnému pyré budou koblihy méně sladké než ty plněné marmeládou.

Suroviny

droždí čerstvé 30 g
lze nahradit polohrubou + navíc na poprášení pracovní plochy
mléko 250 ml
vlažné
rum 3 PL
sůl 1 špetka
nastrouhaná z 1 citronu
rostlinný olej
na smažení
Na dokončení
recept na domácí viz odkaz v postupu, nebo jablečné máslo
skořicový cukr
na obalování

Postup

1

V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte 4 lžícemi vlažného mléka. Dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.

2

V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně vmíchejte žloutky (hezky jeden po druhém). Pak vlijte vzešlý kvásek a rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku, mléko a vše zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu zakryjte a nechte na teplém místě asi 45 minut kynout.

3

Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi 1,5 cm silnou placku. Kulatým vykrajovátkem či sklenkou vykrájejte kolečka – těsně vedle sebe, aby nezbylo moc odkrojků. Případné odkrojky

zpracujte na další placku (šetřete přitom moukou) a vykrájejte opět kolečka. Kolečka lehce poprašte moukou a nechte pod utěrkou ještě asi 15 minut kynout.

4

Do vyššího hrnce vlijte olej (tolik, aby koblihy mohly plavat) a rozpalte jej na 180 °C. Koblihy postupně smažte v horkém oleji z obou stran dozlatova. Hotové koblihy ihned obalujte ve skořicovém cukru a dejte stranou.

5

Jablečné pyré přendejte do cukrářského sáčku. Do každé koblihy udělejte úzkým nožem malý otvor, vsuňte cukrářský sáček a koblihu naplňte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...