0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové koblihy s jablečným pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Pro zkušené Na cca 20 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3987 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 403 g
Tuky 173 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jablečnému pyré budou koblihy méně sladké než ty plněné marmeládou.

Suroviny

droždí čerstvé 30 g
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 500 g
lze nahradit polohrubou + navíc na poprášení pracovní plochy
mléko 250 ml
vlažné
máslo 40 g
žloutek 4 ks
rum 3 PL
sůl 1 špetka
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
rostlinný olej
na smažení
Na dokončení
jablečné pyré 200 g
recept na domácí viz odkaz v postupu, nebo jablečné máslo
skořicový cukr
na obalování

V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte 4 lžícemi vlažného mléka. Dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.

2 V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně vmíchejte žloutky (hezky jeden po druhém). Pak vlijte vzešlý kvásek a rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku, mléko a vše zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu zakryjte a nechte na teplém místě asi 45 minut kynout.

3 Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi 1,5 cm silnou placku. Kulatým vykrajovátkem či sklenkou vykrájejte kolečka – těsně vedle sebe, aby nezbylo moc odkrojků. Případné odkrojky

zpracujte na další placku (šetřete přitom moukou) a vykrájejte opět kolečka. Kolečka lehce poprašte moukou a nechte pod utěrkou ještě asi 15 minut kynout.

4 Do vyššího hrnce vlijte olej (tolik, aby koblihy mohly plavat) a rozpalte jej na 180 °C. Koblihy postupně smažte v horkém oleji z obou stran dozlatova. Hotové koblihy ihned obalujte ve skořicovém cukru a dejte stranou.

5 Jablečné pyré přendejte do cukrářského sáčku. Do každé koblihy udělejte úzkým nožem malý otvor, vsuňte cukrářský sáček a koblihu naplňte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč