Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koblihy & donuty se ciderem a javorovým sirupem podle Maškrtnice

Koblihy & donuty se ciderem a javorovým sirupem podle Maškrtnice
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koblihy & donuty se ciderem a javorovým sirupem podle Maškrtnice

4.3/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné Na cca 16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19397 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 736 g
Tuky 1799 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večer zaděláte, ráno usmažíte. Horké jsou totiž nej! 

Suroviny

cider 150 g
vejce 3 ks
velká
skořice ½ ČL
droždí čerstvé 15 g
zkměklé
sůl 3 g
rostlinný olej 1,5 l
na smažení
Na ganache z bílé čokolády
ovocná pálenka 3 ČL
jablečná
Na javorovou polevu
změklé
+ na posypání

Postup

1

Na ganache z bílé čokolády: den předem nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu se smetanou. Promíchejte, dochuťte jablečnou pálenkou a dejte chladit.

2

V míse robotu nebo ručně smíchejte všechny suroviny na těsto kromě másla, soli a oleje v jednolitou hmotu. Nechte odpočívat asi půl hodiny, pak začněte hníst, po 5 minutách přidejte máslo a sůl a uhněťte hladké, skoro nelepivé těsto (trvá to zhruba 15 minut). Nechte kynout přikryté v lednici přes noc.

3

Ráno těsto rozdělte na přibližně 20 kousků o váze 50g a zformujte do kuliček (nebo těsto vyválejte na plát o síle cca 7–8mm a vykrájejte z něj donuty). Připravené tvary rozložte na moukou vysypaný plech či vál, zakryjte fólií a nechte kynout 2 hodiny při pokojové teplotě (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem). Pak můžete koblihy (donuty) schovat do lednice (maximálně ale na 24 hodin) a smažit podle potřeby.

4

Na javorovou polevu rozmixujte máslo s javorovým sirupem a postupně přimíchávejte cukr – množství by nemělo přesáhnout 120 g.

5

Koblihy (donuty) smažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje (aby se mohly ponořit) nebo ve fritéze při teplotě cca 175–180°C dozlatova, asi 2 minuty z každé strany (donuty budou hotové i dřív) – do oleje vkládejte nejprve tu stranu, která směřovala při kynutí vzhůru.

6

Připravenou ganache dejte do cukrářského sáčku. Lehce vychladlé koblihy propíchejte, naplňte pomocí cukrářského sáčku a pocukrujte.

7

Připravenou javorovou polevou potírejte donuty. Pozor, poleva po chvíli lehce seschne a ztuhne, během chladnutí (při pokojové teplotě) ji proto promíchejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč