O víkendu vrcholí masopustní veselí. Inspirujte se našimi tipy na sladkost, která nemůže v tomto období na stole chybět – dozlatova smažené koblihy. Čím je naplnit?
Skvělé jsou koblihy s domácí zavařeninou, obvykle jahodovou nebo meruňkovou. Osvěžující obměnou je pomerančová nebo citronová marmeláda. Koblihy můžete naplnit také švestkovými povidly. Především dětem budou chutnat nadýchané koblihy s čokoládovou ‚nutelovou‘ náplní. Připravit si můžete i hustou nádivku z mletého máku, mléka a cukru.
A proč se vlastně koblihy plní? Kromě toho, že se zakousnutím do báječně sladké náplně znásobí blaho z této masopustní pochoutky, náplň zabrání také tomu, aby těsto zůstalo uprostřed syrové. Kobliha se tak v rozpáleném oleji rovnoměrně osmaží. V USA to vyřešili šalamounsky – jejich koblihy doughnuts jsou bez náplně, zato mají díru uprostřed.