Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čím plnit koblihy

Koblihy
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

O víkendu vrcholí masopustní veselí. Inspirujte se našimi tipy na sladkost, která nemůže v tomto období na stole chybět – dozlatova smažené koblihy. Čím je naplnit?

 

Skvělé jsou koblihy s domácí zavařeninou, obvykle jahodovou nebo meruňkovou. Osvěžující obměnou je pomerančová nebo citronová marmeláda. Koblihy můžete naplnit také švestkovými povidly. Především dětem budou chutnat nadýchané koblihy s čokoládovou ‚nutelovou‘ náplní. Připravit si můžete i hustou nádivku z mletého máku, mléka a cukru.

A proč se vlastně koblihy plní? Kromě toho, že se zakousnutím do báječně sladké náplně znásobí blaho z této masopustní pochoutky, náplň zabrání také tomu, aby těsto zůstalo uprostřed syrové. Kobliha se tak v rozpáleném oleji rovnoměrně osmaží. V USA to vyřešili šalamounsky – jejich koblihy doughnuts jsou bez náplně, zato mají díru uprostřed.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč