Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4 jednoduchá pravidla, jak mrazit jídlo

4 jednoduchá pravidla, jak mrazit jídlo
sdílet:

Na co si dát pozor, když ho chcete dát k ledu

1. Vhodná nádoba

Dobrý obal zabrání přístupu vlhkosti a vzduchu, které by jídlo znehodnotily nebo poškodily. Skvělé jsou stohovatelné sady plastových krabiček. Při nákupu si dobře zkontrolujte, zda a jak doléhá víčko k obalu. Netěsnící nádoby nekupujte, i kdyby stály jen pár korun. Netekuté jídlo můžete zmrazit v plastovém sáčku, není to však příliš praktické.
Tip redakce: Praktické krabičky různých velikostí za dobrou cenu kupujeme v IKEA.

2. Co mrazit

Ne všechny suroviny jsou vhodné k mrazení. Skladování v mrazu neuškodí: masu, chlebu, knedlíkům, těstovinám a omáčkám s rajčaty. K ledu dejte bez obav také kukuřici, hrášek, fazolky, mrkev, špenát či houby.

3. Co nemrazit

Při mrazení zapomeňte na omáčky zahuštěné kukuřičným škrobem, zeleninu s vysokým obsahem vody, bramborové polévky a jídla s vysokým obsahem tuku, jako jsou majonézy, jogurty a sýry. Výjimkou je máslo.

4. Rozmrazování

Hodně jídel můžete rovnou tepelně upravovat (například ryby, zamrazené karbanátky či sušenky určené k dopečení). Pokud jídlo vyžaduje rozmrazení, nechte ho přes noc v ledničce. Nikdy ho nenechávejte při pokojové teplotě. A nezapomeňte zlaté pravidlo: jednou rozmrazené už do mrazáku nepatří.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč