0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mražené meruňky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné na 6-8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1144 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 183 g
Tuky 31 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocnosmetanové potěšení

Suroviny

krupicový cukr 110 g
vanilkový lusk 1 ks
vypeckované
moučkový cukr 1 PL

1 Krupicový cukr nasypte do hrnce se 180 ml vody, přiveďte k varu, nechte vřít asi minutu, pak stáhněte a nechte vychladnout.

2 Vanilkový lusk rozpulte a vyškrabte z něj do smetany semínka. Připravený cukrový sirup rozmixujte s meruňkami na hladké pyré. Smetanu promíchejte s moučkovým cukrem. Rozdělte ji do formiček, na ni vlijte rozmixované meruňky, dřívkem obě směsi lehce promíchejte a dejte mrazit.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...