Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 897 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 35 g
Tuky 75 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí zmrzlina z rodu výběrových a také neopakovatelných. Trochu jiná odrůda melounu = úplně nová chuť!

Suroviny

práškový
meloun 2 hrnky
dužina z nej + kousky k podávání
vanilka špetka
mletá
smetana 250 ml
ušlehaná

Postup

1

Želatinu namočte podle návodu na obalu. Melounovou dužinu s cukrem a citronovou šťávou asi deset minut povařte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte želatinu a nechte chladit, až směs začne tuhnout.

2

Přidejte vanilku a vetřete šlehačku, hmotu vlijte do formy a zakryjte. Zmrazte a podávejte s kousky dužiny.

TIP Poznávacím znamením plné zralosti cukrových melounů je odpadlá stopka a poddajnost ‚bubáka na tlak. Na svou velikost by vám měly připadat těžké.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...