0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 897 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 35 g
Tuky 75 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí zmrzlina z rodu výběrových a také neopakovatelných. Trochu jiná odrůda melounu = úplně nová chuť!

Suroviny

želatina 1 PL
práškový
meloun 2 hrnky
dužina z nej + kousky k podávání
krupicový cukr hrnku
citronová štáva 1 PL
vanilka špetka
mletá
smetana 250 ml
ušlehaná

1Želatinu namočte podle návodu na obalu. Melounovou dužinu s cukrem a citronovou šťávou asi deset minut povařte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte želatinu a nechte chladit, až směs začne tuhnout.

2Přidejte vanilku a vetřete šlehačku, hmotu vlijte do formy a zakryjte. Zmrazte a podávejte s kousky dužiny.

TIP Poznávacím znamením  plné zralosti cukrových melounů je odpadlá stopka a poddajnost ‚bubáka‘ na tlak. Na svou velikost by vám měly připadat těžké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit