Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 897 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 35 g
Tuky 75 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí zmrzlina z rodu výběrových a také neopakovatelných. Trochu jiná odrůda melounu = úplně nová chuť!

Suroviny

práškový
meloun 2 hrnky
dužina z nej + kousky k podávání
krupicový cukr hrnku
citronová šťáva 1 PL
vanilka špetka
mletá
smetana 250 ml
ušlehaná

1Želatinu namočte podle návodu na obalu. Melounovou dužinu s cukrem a citronovou šťávou asi deset minut povařte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte želatinu a nechte chladit, až směs začne tuhnout.

2Přidejte vanilku a vetřete šlehačku, hmotu vlijte do formy a zakryjte. Zmrazte a podávejte s kousky dužiny.

TIP Poznávacím znamením  plné zralosti cukrových melounů je odpadlá stopka a poddajnost ‚bubáka‘ na tlak. Na svou velikost by vám měly připadat těžké.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč