Domácí zmrzlina z rodu výběrových a také neopakovatelných. Trochu jiná odrůda melounu = úplně nová chuť!
Suroviny
želatina
1
PL
práškový
meloun
2
hrnky
dužina z nej + kousky k podávání
krupicový cukr
hrnku
citronová šťáva
1
PL
vanilka
špetka
mletá
smetana
250
ml
ušlehaná
Postup
1
Želatinu namočte podle návodu na obalu. Melounovou dužinu s cukrem a citronovou šťávou asi deset minut povařte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte želatinu a nechte chladit, až směs začne tuhnout.
2
Přidejte vanilku a vetřete šlehačku, hmotu vlijte do formy a zakryjte. Zmrazte a podávejte s kousky dužiny.
TIP Poznávacím znamením plné zralosti cukrových melounů je odpadlá stopka a poddajnost ‚bubáka na tlak. Na svou velikost by vám měly připadat těžké.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů )