Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Víkend v kuchyni: česnek

Víkend v kuchyni: česnek

Česnek má v naší kuchyni stejně nezastupitelnou roli jako sůl. Bez něj by spousta jídel prostě nechutnala tak, jak má.
16. 3. 2012 | Autor: redakce Apetitu
Za výjimečnou chuť a vůni česneku může soubor aromatických látek, který nemá v celé rostlinné říši obdoby. Díky nim česnek působí také jako dokonalá dezinfekce. Doporučuje se lidem při vyšším krevním tlaku a se zvýšeným cukrem v krvi. Obsahuje vitaminy A, C a skupiny B.

Ochutnejte i medvědí česnek, na který můžete narazit při jarní procházce lesem. Roste na vlhkých půdách v listnatých lesích. Pozor však, abyste si ho nespletli s konvalinkou nebo ocúnem. Prozradí ho výrazná česneková vůně. My pro vás však máme pět silně aromatických jídel, do kterých vám stačí stroužky klasického česneku. 

Náš tip: Pořád ještě nemáte česneku dost? Zkuste ho upéct podle našeho receptu. Chutnat vám bude na topince i jako součást dipů, zálivek a pomazánek.

Připravila Jana Kopřivová

Související

Tipy na prodloužený víkend 11.–⁠13. 9. 2020

Babí léto je v plném proudu, tak proč si nezpříjemnit prosluněný víkend nějakým dobrým jídlem či pitím? Vybrali jsme...
REKLAMA

Přidat komentář