0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit dokonalý pečený česnek

cesnek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Výborný nejen do polévek, ale i do šťouchaných brambor a jiných jídel na dochucení. Zkuste jeden z triků:

  • Rozpulte česnek, upečte v troubě a v pasírovacím strojku z něj udělejte pastu. Tu pak na závěr vaření vmíchejte do polévky.
      
  • Upečte celou neoloupanou palici česneku s lehce seříznutým vrškem. Nebo ji rozpulte a zakapejte olivovým olejem.
      
  • Další možností je zabalit palici česneku do alobalu a péct při 180–200 stupních asi 50–60 minut. Česnek krásně změkne a pak se ze slupky vymáčkne, ani se nemusí pasírovat.

Výhodou pečení ve slupce (i celé neoloupané stroužky) je, že se česnek nepřipálí a nevysuší a není hořký. Má jemnou chuť.

Související články

Víkend v kuchyni: česnek
  • Tipy a triky

Víkend v kuchyni: česnek

Česnek má v naší kuchyni stejně nezastupitelnou roli jako sůl. Bez něj by spousta jídel prostě nechutnala tak, jak má.  ...
Jak správně skladovat česnek
  • Tipy a triky

Jak správně skladovat česnek

Stroužky česneku snadno vysychají a jsou také náchylné k plísním. Jak ho skladovat, aby vydržel dlouho čerstvý?   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit