Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit dokonalý pečený česnek

cesnek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Výborný nejen do polévek, ale i do šťouchaných brambor a jiných jídel na dochucení. Zkuste jeden z triků:

  • Rozpulte česnek, upečte v troubě a v pasírovacím strojku z něj udělejte pastu. Tu pak na závěr vaření vmíchejte do polévky.
      
  • Upečte celou neoloupanou palici česneku s lehce seříznutým vrškem. Nebo ji rozpulte a zakapejte olivovým olejem.
      
  • Další možností je zabalit palici česneku do alobalu a péct při 180–200 stupních asi 50–60 minut. Česnek krásně změkne a pak se ze slupky vymáčkne, ani se nemusí pasírovat.

Výhodou pečení ve slupce (i celé neoloupané stroužky) je, že se česnek nepřipálí a nevysuší a není hořký. Má jemnou chuť.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...