Kuře na česneku

Kuře na česneku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2506 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 39 g
Tuky 173 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se množství česneku – pomalým vařením ve slupce získá jemnou, nasládlou chuť. Na závěr nebo před podáváním ho vymáčkněte ze slupky a rozetřete do omáčky. Je to vážně skvělé!

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
s kostí i kůží
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
na dochucení
česnek 1
rozmarýn 3 snítky
víno bílé 300 ml
suché
olivový olej 2 PL
pepř

1Kuřecí stehna opláchněte a důkladně osušte. Jednotlivé porce kuřete poprašte moukou; přebytek oklepejte. Stroužky česneku oddělte, ale neloupejte je, jen odstraňte uvolněné slupky.

2Ve velké silnostěnné pánvi rozpalte olej, vložte do něj maso a opékejte, až je kůžička křupavá a zlatá. Pak stehýnka obraťte a opečte je postupně ze všech stran. Pokud se do pánve nevejde všechno maso najednou, klidně ho opékejte po částech.

3Přidejte česnek, rozmarýn, víno, osolte a opepřete. Uveďte do varu, pak plamen snižte a pod pokličkou vše duste čtyřicet až padesát minut, až maso změkne a omáčka zhoustne. Ideální přílohou je rýže či široké nudle; obojí můžete posypat petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Kuřátko bylo opravdu úžasné, akorát se vytvořila taková hustější šťáva s výpekem smetanové barvy. Tak nevím jestli to bylo v pořádku. Ale jak jsem již napsala, byla to lahoda :-)

Anonym

Skutečně jednoduché, a chuťově dokonalé.Milujeme Apetit.

Anonym

Tohle byl jeden z prvních receptů z Apetitu, co jsem doma uvařila a měl takový úspěch, že se jej rodina dožaduje docela často i po třech letech. Všem doporučuji vyzkoušet

Ludmila Huškova

Je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel. Zkusila jsem to dělat i z králíka a bylo to také skvělé.

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit