Kuře na česneku

Kuře na česneku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2506 kcal
Bílkoviny 153 g
Cukr 39 g
Tuky 173 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nebojte se množství česneku – pomalým vařením ve slupce získá jemnou, nasládlou chuť. Na závěr nebo před podáváním ho vymáčkněte ze slupky a rozetřete do omáčky. Je to vážně skvělé!

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
s kostí i kůží
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
na dochucení
česnek 1
rozmarýn 3 snítky
víno bílé 300 ml
suché
olivový olej 2 PL
pepř
1. Kuřecí stehna opláchněte a důkladně osušte. Jednotlivé porce kuřete poprašte moukou; přebytek oklepejte. Stroužky česneku oddělte, ale neloupejte je, jen odstraňte uvolněné slupky.

2. Ve velké silnostěnné pánvi rozpalte olej, vložte do něj maso a opékejte, až je kůžička křupavá a zlatá. Pak stehýnka obraťte a opečte je postupně ze všech stran. Pokud se do pánve nevejde všechno maso najednou, klidně ho opékejte po částech.

3. Přidejte česnek, rozmarýn, víno, osolte a opepřete. Uveďte do varu, pak plamen snižte a pod pokličkou vše duste čtyřicet až padesát minut, až maso změkne a omáčka zhoustne. Ideální přílohou je rýže či široké nudle; obojí můžete posypat petrželkou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit