0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na česneku

Kuře na česneku

3.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2506 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 39 g
Tuky 173 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se množství česneku – pomalým vařením ve slupce získá jemnou, nasládlou chuť. Na závěr nebo před podáváním ho vymáčkněte ze slupky a rozetřete do omáčky. Je to vážně skvělé!

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
s kostí i kůží
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
na dochucení
česnek 1
rozmarýn 3 snítky
víno bílé 300 ml
suché
olivový olej 2 PL
pepř

Postup

1

Kuřecí stehna opláchněte a důkladně osušte. Jednotlivé porce kuřete poprašte moukou; přebytek oklepejte. Stroužky česneku oddělte, ale neloupejte je, jen odstraňte uvolněné slupky.

2

Ve velké silnostěnné pánvi rozpalte olej, vložte do něj maso a opékejte, až je kůžička křupavá a zlatá. Pak stehýnka obraťte a opečte je postupně ze všech stran. Pokud se do pánve nevejde všechno maso najednou, klidně ho opékejte po částech.

3

Přidejte česnek, rozmarýn, víno, osolte a opepřete. Uveďte do varu, pak plamen snižte a pod pokličkou vše duste čtyřicet až padesát minut, až maso změkne a omáčka zhoustne. Ideální přílohou je rýže či široké nudle; obojí můžete posypat petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Kuřátko bylo opravdu úžasné, akorát se vytvořila taková hustější šťáva s výpekem smetanové barvy. Tak nevím jestli to bylo v pořádku. Ale jak jsem již napsala, byla to lahoda :-)

Anonym

Skutečně jednoduché, a chuťově dokonalé.Milujeme Apetit.

Anonym

Tohle byl jeden z prvních receptů z Apetitu, co jsem doma uvařila a měl takový úspěch, že se jej rodina dožaduje docela často i po třech letech. Všem doporučuji vyzkoušet

Ludmila Huškova

Je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel. Zkusila jsem to dělat i z králíka a bylo to také skvělé.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit