Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem

Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem

3/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 35 g
Tuky 81 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S pečeným česnekem

Suroviny

přes hrubé struhadlo
žervé nebo cottage
celá palice
klíčky
mungo fazolí
sůl
pepř
cukr špetka

Postup

1

Troubu rozehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a půl hodiny pečte. Nechte vychladnout a pak vytlačte stroužky ze slupky.

2

Sýr rozetřete se žervé a zvláčněte jogurtem.

3

Dopepřete a dosolte, ale opatrně – plísňový sýr bývá hodně slaný. Chuť můžete ještě doladit špetkou cukru.

4

Česnek rozetřete plochým nožem nebo rozmělněte vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec můžete posypat klíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...