0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem

Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem

2.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 35 g
Tuky 81 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S pečeným česnekem

Suroviny

přes hrubé struhadlo
žervé nebo cottage
česnek 1 ks
celá palice
klíčky
mungo fazolí
sůl
pepř
cukr špetka

Postup

1

Troubu rozehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a půl hodiny pečte. Nechte vychladnout a pak vytlačte stroužky ze slupky.

2

Sýr rozetřete se žervé a zvláčněte jogurtem.

3

Dopepřete a dosolte, ale opatrně – plísňový sýr bývá hodně slaný. Chuť můžete ještě doladit špetkou cukru.

4

Česnek rozetřete plochým nožem nebo rozmělněte vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec můžete posypat klíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...