Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 25 g
Tuky 81 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánka s pečeným česnekem vás zachrání nejen při silvestrovských oslavách, ale i jako rychlá studená večeře. Namažte ji na chleba, veku nebo bagetu a nechte se překvapit, jaký úspěch u hostů a rodiny bude mít.

Související recepty

Suroviny

nastrouhaný přes hrubé struhadlo
žervé nebo cottage
česnek 1 palice
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr 1 špetka

Postup

1

Troubu rozehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a 30 minut pečte. Nechte vychladnout a pak vytlačte stroužky ze slupky.

2

Sýr rozetřete se žervé a zvláčněte jogurtem.

3

Dopepřete a dosolte, ale opatrně – plísňový sýr bývá hodně slaný. Chuť můžete ještě doladit špetkou cukru.

4

Česnek rozetřete plochým nožem nebo rozmělněte vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec můžete posypat klíčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...