Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
4× velikonoční nádivka

4× velikonoční nádivka

Na své si přijdou ti, co rádi klasiku, verzi plnou masa i vegetariánskou nádivku. Stačí si jen vybrat!
5. 4. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Velikonoční nádivka má různá krajová jména. Ať už hlavička, velikonoční svítek, sekanice, či nadívanina, na Bílou sobotu nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Dříve byla jejím základem slaná krupičná kaše, dnes do ní přidáváme zvlhčené pečivo nebo strouhanku. Bez mladých kopřiv a bylinek se však neobešla nikdy. Nadýchanost jí dodává opatrně vmíchaný bílkový sníh, výraznou jarní chuť bylinky a uzenina. Skvělá je teplá i studená, podávaná jako příloha k masu nebo samotná se salátem či kyselou okurkou.

Housková bezmasá nádivka se zelená špenátem, kopřivami a bazalkou, po které navíc i krásně voní.

Tradiční varianta s uzeným masem díky droždí po vychladnutí nespadne a zůstane nadýchaná.

Přidáním šťavnaté karotky bude nádivka pestrá jak na pohled, tak i na chuť. Doplněna je králičím masem, pórkem a pažitkou.

  • Masová trojctihodná nádivky
Do masové nádivky patří několik chuťově odlišných druhů masa – uzené, vepřové a kuřecí. Dá se však přidat i mladé maso jehněčí či kůzlečí.

Fotogalerie: 4× velikonoční nádivka

REKLAMA

Přidat komentář