0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3488 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 332 g
Tuky 145 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádivku podávejte jen tak zatepla i zastudena nebo k pečenému masu. Hodí se i na nadívání drůbeže, hrudí či bůčku.

Suroviny

vejce 4 ks
zvlášť žloutky a bílky
máslo 50 g
změklé + na formu
sůl
česnek 2 stroužky
prolisované
housky 7 ks
tvrdší, na kostičky, nebo rohlíky, tvrdší, na kostičky
mléko 250 ml
omytý
kopřiva 2 hrsti
čerstvá, omytá
bazalka 1 svazek
čerstvá, omytá
strouhanka
na vysypání formy

1 Rozpalte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.

2 Pečivo ve velké míse pokropte mlékem a smetanou. Listy kopřiv a špenát přelijte v cedníku vroucí vodou. Nechte okapat, trochu vymačkejte vodu a nasekejte. Překrájejte i listy bazalky a vše zelené přidejte k namočenému pečivu.

4 Žloutky s máslem a špetkou soli našlehejte do pěny a vmíchejte s prolisovaným česnekem do misky k namočenému pečivu. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a zlehka zapracujte do nádivkové hmoty.

5 Směsí naplňte formu, vložte na střední mřížku trouby a pečte 35–40 minut, dokud nádivka nevyběhne a nezezlátne. Přesuňte na mřížku a nechte zchladnout. Potom vyklopte, otočte vypouklou stranou nahoru a krájejte na plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč