0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3488 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 332 g
Tuky 145 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádivku podávejte jen tak zatepla i zastudena nebo k pečenému masu. Hodí se i na nadívání drůbeže, hrudí či bůčku.

Suroviny

vejce 4 ks
zvlášť žloutky a bílky
máslo 50 g
změklé + na formu
sůl
česnek 2 stroužky
prolisované
housky 7 ks
tvrdší, na kostičky, nebo rohlíky, tvrdší, na kostičky
mléko 250 ml
smetana ke šlehání 100 ml
baby špenát 130 g
omytý
kopřiva 2 hrsti
čerstvá, omytá
bazalka 1 svazek
čerstvá, omytá
strouhanka
na vysypání formy

1 Rozpalte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.

2 Pečivo ve velké míse pokropte mlékem a smetanou. Listy kopřiv a špenát přelijte v cedníku vroucí vodou. Nechte okapat, trochu vymačkejte vodu a nasekejte. Překrájejte i listy bazalky a vše zelené přidejte k namočenému pečivu.

4 Žloutky s máslem a špetkou soli našlehejte do pěny a vmíchejte s prolisovaným česnekem do misky k namočenému pečivu. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a zlehka zapracujte do nádivkové hmoty.

5 Směsí naplňte formu, vložte na střední mřížku trouby a pečte 35–40 minut, dokud nádivka nevyběhne a nezezlátne. Přesuňte na mřížku a nechte zchladnout. Potom vyklopte, otočte vypouklou stranou nahoru a krájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit