Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jakou mouku použít na palačinky

Jakou mouku použít na palačinky

Je lepší hladká, nebo polohrubá?
6. 4. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Pátrali jste po tajemství dokonalého těsta na palačinky a každý vám radí něco jiného? V redakční kuchyni jsme provedli palačinkový test a zjistili, že z každé mouky připravíte trochu jiné placky.

Hladká mouka je ideální na palačinky, které ve Francii ochutnáte pod názvem crêpes. Jsou tenounké a lehké. Kvůli vysokému obsahu lepku v hladké mouce jsou pružné a netrhají se. Snadno je svinete do ruliček nebo zabalíte jako šátečky.

Polohrubá mouka poslouží jako základ silnější palačinek, které nebudou tak křehké a průsvitné. Potřebují víc času na propečení, zato se dají krásně přeložit napůl a náplň vám z nich nebude vytékat.

Tip redakce: Ať už použijete jakoukoli mouku, nechte těsto alespoň třicet minut odležet. Zbaví se moučné pachuti, a hlavně dáte lepku možnost se rozvinout. Placky se tak nebudou při obracení trhat.

REKLAMA

Přidat komentář