Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronové palačinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3342 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 524 g
Tuky 70 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a elegantní...

Související recepty

Suroviny

Na klasické palačinky
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
omyté v horké vodě, nejlépe bio

Postup

1

V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Z citronů nastrouhejte kůru. Dávejte přitom pozor, abyste strouhali jen žlutou část – bílá je hořká. Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, vylovte z ní jadérka a odstraňte je. Krupicový cukr smíchejte s vanilinovým.

4

Horké palačinky pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, posypte nastrouhanou kůrou a cukrem podle chuti.

Efektní proužky 
Pokud chcete, aby tyhle klasické francouzské palačinky vypadaly obzvlášť elegantně, ostrouhejte citrony pomocí speciální škrabky na citrusovou kůru. Výsledkem jsou efektní proužky. Škrabku (například značky Tescoma, kolem 100 Kč) dostanete v domácích potřebách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

04.10.2007 17:10
Recept se nachází v č.2/07, str.19

Apetit magazín