0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3342 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 524 g
Tuky 70 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a elegantní...

Suroviny

Na klasické palačinky
mouka pšeničná hladká 220 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
citron 3 ks
omyté v horké vodě, nejlépe bio
krupicový cukr 3 PL
vanilkový cukr 1 bal

Postup

1

V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Z citronů nastrouhejte kůru. Dávejte přitom pozor, abyste strouhali jen žlutou část – bílá je hořká. Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, vylovte z ní jadérka a odstraňte je. Krupicový cukr smíchejte s vanilinovým.

4

Horké palačinky pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, posypte nastrouhanou kůrou a cukrem podle chuti.

Efektní proužky 
Pokud chcete, aby tyhle klasické francouzské palačinky vypadaly obzvlášť elegantně, ostrouhejte citrony pomocí speciální škrabky na citrusovou kůru. Výsledkem jsou efektní proužky. Škrabku (například značky Tescoma, kolem 100 Kč) dostanete v domácích potřebách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit