Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (34)
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2678 kcal
Bílkoviny 103 g
Cukr 317 g
Tuky 110 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u nás už zabydlely natolik, že dumat o jejich původu je bezpředmětné. Raději si je v klidu vychutnejte.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
sůl špetka
mléko 0.5 l
vejce 1 ks
krupicový cukr 40 g
máslo
nebo olej na smažení
Na náplň
500 g
plus 2 lžíce bílého jogurtu
cukr 100 g
vanilka špetka
mletá
žloutek 2 ks
rozinky hrst
předem namočené
citronová kůra
bílek 2 ks
sůl špetka
máslo 2 PL
rozpuštěné
1. Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje. Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu. Případné otvory ‚vyspravte‘ lžičkou těstíčka.

2. Na náplň utřete tvaroh s cukrem, jogurtem, vanilkou a žloutky. Přidejte citronovou kůru a odkapané rozinky. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete ho do tvarohu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.

3. Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem. 
 

Jak na dokonalé palačinky

Více

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit