0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Palačinky zapékané, plněné tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

4.2/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Velmi snadné 8-10 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3202 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 353 g
Tuky 111 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u nás už zabydlely natolik, že dumat o jejich původu je bezpředmětné. Raději si je v klidu vychutnejte.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
sůl 1 špetka
mléko 500 ml
vejce 1 ks
krupicový cukr 40 g
máslo
nebo olej na smažení
Na náplň
plnotučný
cukr 100 g
vanilka 1 špetka
mletá
žloutek 2 ks
rozinky 1 hrst
předem namočené
citronová kůra
strouhaná, na dochucení
sůl 1 špetka
Na zapékání
máslo 2 PL
rozpuštěné
K podávání
moučkový cukr

Postup

1

Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje.

2

Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu. Případné otvory ‚vyspravte‘ lžičkou těstíčka.

3

Na náplň utřete tvaroh s cukrem, jogurtem, vanilkou a žloutky. Přidejte citronovou kůru a odkapané rozinky.

4

Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete ho do tvarohu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.

5

Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.37

Anonym

Včera jsem tyto palačinky udělala k večeři, přítel se oblizoval ještě dnes.. Trošku jsem si však recept pozměnila..mouku dávám napůl (hladká a poluhrubá - líp se to pak smaží), a do tvarohu jsem zamíchala ještě půl pytlíku vanilkového pudinku a vanilk. cukr...tvaroh pak vůbec nevytekl... je to fakt mňamka-doporučuji všem!!!

Lucie Steiningerová

Skvělý recept!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč