0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Palačinky zapékané, plněné tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 45
Do hodiny Velmi snadné 8-10 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3202 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 353 g
Tuky 111 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u nás už zabydlely natolik, že dumat o jejich původu je bezpředmětné. Raději si je v klidu vychutnejte.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
sůl 1 špetka
mléko 500 ml
vejce 1 ks
krupicový cukr 40 g
máslo
nebo olej na smažení
Na náplň
tvaroh měkký 500 g
plnotučný
jogurt bílý 2 PL
cukr 100 g
vanilka 1 špetka
mletá
žloutek 2 ks
rozinky 1 hrst
předem namočené
citronová kůra
strouhaná, na dochucení
bílek 2 ks
sůl 1 špetka
Na zapékání
máslo 2 PL
rozpuštěné
K podávání
moučkový cukr

Postup

1

Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje.

2

Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu. Případné otvory ‚vyspravte‘ lžičkou těstíčka.

3

Na náplň utřete tvaroh s cukrem, jogurtem, vanilkou a žloutky. Přidejte citronovou kůru a odkapané rozinky.

4

Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete ho do tvarohu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.

5

Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem. 

Související články

Jak na dokonalé palačinky
  • Tipy a triky

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy zajistit dokonale hebké, nadýchané těsto? Ano! A my vám je prozradíme. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Včera jsem tyto palačinky udělala k večeři, přítel se oblizoval ještě dnes.. Trošku jsem si však recept pozměnila..mouku dávám napůl (hladká a poluhrubá - líp se to pak smaží), a do tvarohu jsem zamíchala ještě půl pytlíku vanilkového pudinku a vanilk. cukr...tvaroh pak vůbec nevytekl... je to fakt mňamka-doporučuji všem!!!

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit