Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u nás už zabydlely natolik, že dumat o jejich původu je bezpředmětné. Raději si je v klidu vychutnejte.
Suroviny
Postup
Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje.
Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu. Případné otvory ‚vyspravte‘ lžičkou těstíčka.
Na náplň utřete tvaroh s cukrem, jogurtem, vanilkou a žloutky. Přidejte citronovou kůru a odkapané rozinky.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete ho do tvarohu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.
Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 17:31
Apetit 2/06
Anonym
30.05.2008 09:20
Inovace
Lucie Steiningerová
26.11.2014 15:20
Skvělý recept!
Skvělý recept!