Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 8-10 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3139 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 352 g
Tuky 130 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u nás už zabydlely natolik, že dumat o jejich původu je bezpředmětné. Raději si je v klidu vychutnejte.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
sůl 1 špetka
mléko 500 ml
vejce 1 ks
krupicový cukr 40 g
máslo
nebo olej na smažení
Na náplň
tvaroh 500 g
plnotučný, plus 2 lžíce bílého jogurtu
cukr 100 g
vanilka 1 špetka
mletá
žloutek 2 ks
rozinky 1 hrst
předem namočené
citronová kůra
strouhaná, na dochucení
bílek 2 ks
sůl špetka
máslo 2 PL
rozpuštěné
1 Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje. Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu. Případné otvory ‚vyspravte‘ lžičkou těstíčka.
 
2 Na náplň utřete tvaroh s cukrem, jogurtem, vanilkou a žloutky. Přidejte citronovou kůru a odkapané rozinky. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete ho do tvarohu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.
 
3 Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Včera jsem tyto palačinky udělala k večeři, přítel se oblizoval ještě dnes.. Trošku jsem si však recept pozměnila..mouku dávám napůl (hladká a poluhrubá - líp se to pak smaží), a do tvarohu jsem zamíchala ještě půl pytlíku vanilkového pudinku a vanilk. cukr...tvaroh pak vůbec nevytekl... je to fakt mňamka-doporučuji všem!!!

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit