Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky zapékané, plněné tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 57
Do 45 minut Velmi snadné 8-10 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3202 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 353 g
Tuky 111 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u nás už zabydlely natolik, že dumat o jejich původu je bezpředmětné. Raději si je v klidu vychutnejte. Zapečené palačinky s tvarohem uspokojí jako sladké hlavní jídlo nebo sytý dezert.

Suroviny

sůl 1 špetka
mléko 500 ml
vejce 1 ks
nebo olej na smažení
Na náplň
plnotučný
cukr 100 g
vanilka 1 špetka
mletá
rozinky 1 hrst
předem namočené
strouhaná, na dochucení
sůl 1 špetka
Na zapékání
rozpuštěné
K podávání

Postup

1

Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje.

2

Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu. Případné otvory ‚vyspravte‘ lžičkou těstíčka.

3

Na náplň utřete tvaroh s cukrem, jogurtem, vanilkou a žloutky. Přidejte citronovou kůru a odkapané rozinky.

4

Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete ho do tvarohu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.

5

Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

26.11.2014 15:20

Skvělý recept!

30.05.2008 09:20
Včera jsem tyto palačinky udělala k večeři, přítel se oblizoval ještě dnes.. Trošku jsem si však recept pozměnila..mouku dávám napůl (hladká a poluhrubá - líp se to pak smaží), a do tvarohu jsem zamíchala ještě půl pytlíku vanilkového pudinku a vanilk. cukr...tvaroh pak vůbec nevytekl... je to fakt mňamka-doporučuji všem!!!
04.09.2007 17:31
Recept se nachází v č.2/06, str.37

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...