Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na víkend: hovězí květová špička

Na víkend: hovězí květová špička

Poklad, který před vámi v řeznictví dosud tajili. Poradíme vám, jak ji zužitkovat na maximum.
27. 4. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Hovězí květová špička je sval na zadní části hovězího, který není příliš namáhaný, a díky tomu má dobré a šťavnaté maso. Díky plnému tukovému krytí má velmi silnou a intenzivní hovězí chuť.

V běžném řeznictví vám prodají obyčejnou nevyzrálou květovou špičku, která je vhodná na klasická česká jídla. Chutnat vám bude uvařená k omáčkám, jako jsou křenová, rajská či koprová. Funguje i jako levnější náhrada roštěné. Můžete ji také péct v celku (jako v následujícím receptu se špenátem).

Vyzrálou květovou špičku seženete u specializovaných prodejců a dovozců. Je výrazně dražší než nevyzrálá, zato z ní připravíte dokonalý rostbíf, steaky i tatarák.

Máme pro vás recept na dvě skvělá víkendová jídla z hovězí květové špičky – z čerstvého masa pečenou květovou špičku se špenátem a z masa odleželého dokonalý rostbíf, který vás nadchne svou intenzivní chutí.

Související

Hovězí pupek se žampionovou omáčkou

Vařený čerstvý pupek je v kombinaci s klasickými českými omáčkami nepřekonatelný.

Přidat komentář